Sandanski1.com

СНИМКИ. Випуск 2019 на Профилирана гимназия СНИМКИ. Випуск 2019 на Профилирана гимназия "Яне Сандански"

Детска градина "Пролет" - град Сандански, изпрати 93 абитуриенти

Спортното училище в Сандански днес изпрати Випуск 2019. Аитуриентите Николай МарковСпортното училище в Сандански днес изпрати Випуск 2019. Директорът Н. Марков поздрави абитуриентите

Опера край пирамидите в Мелник Опера край пирамидите в Мелник

14 Feb 2019 :: Sandanski1.com

Градът ще бъде домакин на петия у нас действащ оперен фестивал

Това лято в България ще бъде създаден поредният оперен фестивал. Този път мястото е в близост до мелнишките пирамиди, нсъобщи “24 часа”.

Инициативата е на директора на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов. Датите все още не са избрани, но вероято ще са след края на юли, когато приключва другият оперен фестивал под открито небе - “Опера на върховете”, който се провежда в подножието на Белоградчишките скали и се организира също от Софийската опера.

Поканата е дошла от местната власт в най-малкия български град, като инициативата ще бъде подкрепена и от местните хотелиери, които вероятно ще подпомогнат финансово начинанието. Около мелнишките пирамиди има няколко бивши почивни станции, които са превърнати в хотели, самият град разполага с доста много къщи със стаи за гости и винарски изби, а и районът има добре развита туристическа инфраструктура.

“Засега разглеждаме възможността за спектакъл на “Аида”. Не можем обаче да използваме нашите декори, защото мястото е стръмно и ще ни създаде трудности. Затова постановката ще е изцяло нова”, каза акад. Карталов. За други оперни и балетни заглавия все още се умува, но едно от тях ще е вероятно спектакълът на операта на Доницети “Дон Паскуале”, който нарочно е направен подходящ за пренасяне.

Мелник става на практика петият действащ оперен фестивал в България. Това лято ще има издание на “Сцена на вековете” във Велико Търново, на който се изявяват различни оперни театри. През юни в парка на Военна академия ще е 11-ото издание на “Опера в парка”, което Софийската опера си поделя с Музикалния театър.

Скоро в афиша на Софийската опера и балет се завръща отново мюзикълът “Мама миа”. Вече са платени правата за нови 25 спектакъла и “Мама миа” ще обиколи страната. В края на април и първите дни на май ще има спектакли в София, в салона на операта, през юли и август ще се представи в летните театри на Сандански и Добрич, а в разгара на лятото ще има серия представления в курорта Албена по случай неговата годишнина.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041