Sandanski1.com

СНИМКИ. Випуск 2019 на Профилирана гимназия СНИМКИ. Випуск 2019 на Профилирана гимназия "Яне Сандански"

Детска градина "Пролет" - град Сандански, изпрати 93 абитуриенти

Спортното училище в Сандански днес изпрати Випуск 2019. Аитуриентите Николай МарковСпортното училище в Сандански днес изпрати Випуск 2019. Директорът Н. Марков поздрави абитуриентите

Десетократно поевтиняват таксите за превод в евро в ЕС

06 Mar 2019 :: Sandanski1.com

Най-положителен ще е ефектът от новите правила за България, която има най-високите такси в Европа

Таксите за банкови преводи в евро за гражданите на Европейския съюз ще поевтиняват десетократно, като годишно това се очаква да спести над 1 млрд. евро на всички граждани извън еврозоната. Най-положителен ефект от новите правила ще има в България. Това каза евродепутатът Ева Майдел по време на дискусия по повод приемането на Регламента за презграничните плащания.

„Дълги години плащахме най-високите такси в Европа – между 30 и 50 лв., независимо от стойността на превода”, напомни Майдел и допълни, че с новите промени се очаква таксите да поевтинеят десетократно.

„Освен спестявания за гражданите и бизнесите от страните извън Еврозоната, регламентът ще доведе и до премахване на един истински двоен стандарт в ЕС“, каза още евродепутатът,

„В България годишно има около 4 милиона входящи преводи в евро, над 15 000 малки и средни предприятия изнасят стоки и услуги, а над 36 000 внасят, което показва големият мащаб на ефекта от регламента”, коментира от своя страна икономистът Лъчезар Богданов.

След влизането в сила на регламента ще се улесни правенето на бизнес на българските компании в чужбина, тъй като няма да се налагат скъпи и разточителни услуги като отваряне на банкови сметки във всяка държава, в която има бизнес отношения, смята Даниела Данаилова-Шербел, член на борда на организацията на българи с опит и образование в чужбина „Тук-Там“.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041