Sandanski1.com

Сандански. Властите призоваха хората  с прасета доброволно да ги заколят прасетата. Срок - 26 август Сандански. Властите призоваха хората доброволно да заколят прасетата си. Срок - 26 август

Атанас Василев влиза в надпреварата за кмет на Община Сандански Атанас Василев влиза в надпреварата за кмет на Община Сандански

 Пълна консолидация в ГЕРБ – Сандански, за кандидатурата на Кирил Котев за нов управленски мандат Пълна консолидация в ГЕРБ – Сандански, за кандидатурата на Кирил Котев за нов управленски мандат

Александър Манолев вече не е зам.-министър на икономиката Александър Манолев вече не е зам.-министър на икономиката

17 Apr 2019 :: Sandanski1.com

Оставката му е била приета от премиера Бойко Борисов заради разследването на прокуратурата за имотни измами

Зам.-министърът на икономиката Александър Манолев си подаде оставката на премиера Бойко Борисов, който я прие. Така Манолев вече не е на поста.

Като мотив за решението си Манолев е изтъкнал стартиралата проверка на Върховна касационна прокуратура по повод медийни публикации относно имотите му и желанието му това по никакъв начин да не засяга работата на правителството.

Друг аргумент, посочен от Манолев е солидарността с колегите му, които са спазили моралния стандарт в управлението и са напуснали постовете си само заради съмнения. „Сигурен съм, че в документите няма нищо срещу мен, но не мога да подложа семейството си отново на това. Благодаря за доверието. Решението ми е лично“, коментирал е Манолев.

По-рано днес стана ясно, че ВАП е започнала проверка срещу Манолев заради твърдения в публикации за извършени престъпления, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз от лице, заемащо висша публична длъжност. Става дума за публикация в електронния сайт „Медиапул“ със заглавие: “Частна вила с минерален басейн по евро проект? Зам. Министър Манолев отрича“ и други публикации, уточняват от прокуратурата.

Твърденията за злоупотребата се появиха за пръв път в разследване на сайта „Биволъ“. Според публикация там зам.-министърът притежава имот, в който е построена “къща за гости”, финансирана с 380 000 лв. по проект на Програмата за развитие на селските райони. Плащането е одобрено от Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) през декември 2015 г. - по това време Манолев е зам.-министър на туризма, и то само от месец на поста. "Биволъ" твърди, че фирмата, построила къщата за гости не извършва никаква дейности имението се ползва за почивка от семейството на заместник-министъра. През изданието той казва, че наистина ползва имота, но срещу заплащане. Също така твърди, че е продал земята, но според "Биволъ" справките в кадастъра и имотния регистър сочат обратното.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041