Sandanski1.com

Общественият съвет по спорт има днес среща с кмета Атанас Стоянов и председателя на ПК по спорт при ОбС Кирил Ханджийски

Πoвeчe пapи в Eвpoпa тeĸaт oт Изтoĸ нa Зaпaд, a нe oбpaтнo Πoвeчe пapи в Eвpoпa тeĸaт oт Изтoĸ нa Зaпaд, a нe oбpaтнo. Koxeзиoннaтa пoлитиĸa нa EC нe e блaгoтвopитeлнocт

Имоти в Сандански купуват основно българи. Цел - за собствено ползване. Цените и пазарът стагнират Имоти в Сандански купуват основно българи. Цел - за собствено ползване. Цените и пазарът стагнират

20 години международна научно-практическа конференция «Съвременни тенденции в предучилищното възпитание» в гр. Сандански 20 години международна научно-практическа конференция «Съвременни тенденции в предучилищното възпитание» в гр. Сандански

18 Apr 2019 :: Sandanski1.com

Писмо-обръщение е на г-жа Любка Янкова, зам.-кмет на Община Сандански (2003-2007). Написано е в чест юбилей на на международната научно-практическа конференция «Съвременни тенденции в предучилищното възпитание», организирана в продължение на две десетилетия от г-жа Мария Чинкова, директор на Детска градина "Пролет"

И много и малко са тези години. Много, защото отразяват труда, любовта и високият професионализъм на един амбициозен колектив да обучава, възпитава и подготвя най-малките граждани на община Сандански и Р България.

Малко, защото за тези години директорката на Детска градина "Пролет", Мария Чинкова успя да мотивира голям брой съмишленици, създавайки творческа атмосфера за дейност, и превърна конференцията трайно в една от най-ярките емблеми в областта на образованието на община Сандански.

Неслучайно по време на пътуващ семинар с директорите на детските заведения от общината, на среща в Българското посолство в Париж през 2007 г., оцениха високо този форум.

Благодарна съм на съдбата, че можах да се впиша в подготовката и провеждането на конференцията като заместник кмет на общината през периода 2003- 2007 год., че научих много за труда на хората от детската градина. Това не се учи в университети, не се учи по книги и закони. Трябва да се съпреживее и усети със сърцето.

Благодарна съм, че имах възможност да работя с тези хора, посветили се на най-благородната професия, да се докосна и да усетя тревогите и радостите им, поривите им да създават красота.

Щастлива съм, че пет от моите внучета са възпитаници на тази духовна школа и че шестото ми внуче отново ще бъде тук – в детска градина „Пролет”.

От все сърце благодаря на г-жа Мария Чинкова за това, че ме направи дълбоко съпричастна на едно събитие, което е и ще остане в историята на община Сандански, ще остане трайно в сърцата на всички участници от България и чужбина с ползотворните професионални разговори и с гостоприемството на слънчевия ни град. А издаваните сборници с разработки на участниците ще напомнят, че написаното остава.

На г-жа Чинкова и колектива на ДГ „Пролет” пожелавам от душа много здраве, нови сили и мащабност в действията, много партньори и последователи.

Вдъхновението и иновативните идеи, никога да не я напускат и смело, както досега, да преодолява трудностите.

Честит юбилей!

На добър час в следващите 20 години!

С обич и дълбоко уважение:

Любка Янкова
Заместник-кмет на община Сандански
мандат 2003-2007

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041