Sandanski1.com

Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ Югозападна болница Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ "Югозападна болница"

Спадът в приходите на общините е 41% само през март и април Спадът в приходите на общините е 41% само през март и април

ДОПИТВАНЕ. Пандемията и ние, в град Сандански

Недопустимо е в училище да се изучават цигански песни, отсече Атанас Стоянов Недопустимо е в училище да се изучават цигански песни, отсече Атанас Стоянов

28 Jun 2019 :: Sandanski1.com

ВМРО инициира срещата с министър Вълчев и изиска учебното съдържание в основното и средното образование в България

МОН да внесе доклад в Народното събрание от проверките и ревизията на учебното съдържание, настояват от ВМРО. Повод за искането стана последният скандал с учебниците по история за 10 клас, заради който започна петиция срещу подмяната на истината за комунизма. А просветният ни министър Красимир Вълчев дори изпрати писмо до издателството да коригират съдържанието.

ВМРО инициира срещата с министър Вълчев и изиска учебното съдържание в основното и средното образование в България, тъй като излезе информация, че то не отговаря на историческите истини. Бяхме сезирани и от учители, и от родители. Установихме, че такива случаи има, макар и те да са единични, коментира пред България ОН ЕР народният представител и заместник-председател на ВМРО Атанас Стоянов.

Той отбеляза, че предстои да бъде изнесен доклад, който ще се представи в парламентарната комисия по образованието. Чрез него трябвало да стане ясно кои са отговорните лица, допуснали пропуските.

В същото време от ВМРО искат пълна информация за това как и какво ще залегне в изучаването по история на България. Депутатите категорично настояват за дебат по темата, както и за ревизия на всички учебници, за да се види как е застъпено патриотичното възпитание.

Недопустимо е в учебниците да присъстват цигански песни, които учениците да изучават, допълни още Атанас Стоянов.

На 21 юни стана ясно, че е започнала петиция срещу подмяната на истината за комунизма в учебниците. Тя е адресирана до премиера Бойко Борисов, както и до министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

От МОН са реагирали и са изпратили препоръки на издателствата.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041