Sandanski1.com

Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ Югозападна болница Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ "Югозападна болница"

Горанов е против по-ниски данъци. Прогнозира дори нужда ДДС да стане 24%, а данък печалба - 18% Горанов е против по-ниски данъци. Прогнозира дори нужда ДДС да стане 24%, а данък печалба - 18%

ДОПИТВАНЕ. Пандемията и ние, в град Сандански

Нови случаи на чума по свинете в Област Благоевград

24 Sep 2019 :: Sandanski1.com

...

Пореден случай на африканска чума по свинете е установен на територията на Парк „Пирин“, в рамките на горските стопанства на Разлог и Симитли. Това стана ясно от седмичното заседание на Областната епизоотична комисия в Благоевград.

Огнищата са в районите на Мразеница, Бачево, Годлево, Добърско, както и в ловното стопанство на Негован. Информацията съобщи д-р Михаил Бащавелов.

„Вече са предприети необходимите мерки, за да се ограничи инфектираната зона. Забранява се достъпа и преминаването на МПС и движението на физически лица. Разрешено е преминаването само на служители от Изпълнителната агенция по горите, Пожарна безопасност – Симитли и Разлог, ОБДХ и РИОСВ, които изпълняват служебните си ангажименти по ликвидиране на заболяването“.

За неотложни дейности в забранените територии, могат да се допускат лица, които нямат отношение към борбата със заразата, само след разрешение на Областната епизоотична комисия.

Д-р Бащавелов допълни, че до 30 септември продължават проверките във връзка с доброволното умъртвяване на домашните прасета, след което ще бъдат обобщени. На стопаните и домакинствата, които не са изпълнили предписанията, ще бъдат налагани санкции.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041