Sandanski1.com

ВМРО представи канидатите си за кмет на Община Сандански - Атанас Стоянов, общински съветници и кметове на населени места ВМРО представи канидатите си за кмет на Община Сандански и общински съветници

Каня на дебат Котев от ГЕРБ, Тимчев от БСП и Стоянов от ВМРОВИДЕО. Каня на дебат Котев от ГЕРБ, Тимчев от БСП и Стоянов от ВМРО

Младен Тимчев: Сандански ще бъде подреден и зелен град! Младен Тимчев: Сандански ще бъде подреден и зелен град!

Нови случаи на чума по свинете в Област Благоевград

24 Sep 2019 :: Sandanski1.com

...

Пореден случай на африканска чума по свинете е установен на територията на Парк „Пирин“, в рамките на горските стопанства на Разлог и Симитли. Това стана ясно от седмичното заседание на Областната епизоотична комисия в Благоевград.

Огнищата са в районите на Мразеница, Бачево, Годлево, Добърско, както и в ловното стопанство на Негован. Информацията съобщи д-р Михаил Бащавелов.

„Вече са предприети необходимите мерки, за да се ограничи инфектираната зона. Забранява се достъпа и преминаването на МПС и движението на физически лица. Разрешено е преминаването само на служители от Изпълнителната агенция по горите, Пожарна безопасност – Симитли и Разлог, ОБДХ и РИОСВ, които изпълняват служебните си ангажименти по ликвидиране на заболяването“.

За неотложни дейности в забранените територии, могат да се допускат лица, които нямат отношение към борбата със заразата, само след разрешение на Областната епизоотична комисия.

Д-р Бащавелов допълни, че до 30 септември продължават проверките във връзка с доброволното умъртвяване на домашните прасета, след което ще бъдат обобщени. На стопаните и домакинствата, които не са изпълнили предписанията, ще бъдат налагани санкции.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041