Sandanski1.com

Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ Югозападна болница Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ "Югозападна болница"

Спадът в приходите на общините е 41% само през март и април Спадът в приходите на общините е 41% само през март и април

ДОПИТВАНЕ. Пандемията и ние, в град Сандански

Различният кандидат срещу порочната система на управление в Сандански Различният кандидат срещу порочната система на управление в Сандански

28 Sep 2019 :: Sandanski1.com

Атанас Василев: ГЕРБ се опитва да раздроби протестният вот чрез изкуствено създадени, уж опозиционни, временни коалиции, с които, евентуално, на втори тур, да постигне съглашение, основано на лични икономически интереси

Предстоящите на 27 октомври т.г. местни избори са най-добрата възможност за гласоподавателите от община Сандански, да скъсат с досегашната

порочна система на управление
Моделът, наложен от партийните централи, лишава гражданите на общината от каквато и да е инициатива и участие в решаването на важните за обществото проблеми. Партийните ръководства в София, а не гражданите, определят и издигат кандидатите и това грубо налага една вертикална структура на властта, която убива местното самоуправление. Всичко в нашето ежедневие зависи от малък кръг от хора, които нямат никаква представа за реалната картина по места. Партийните централи стигат до там, да игнорират волята на местните си организации и силово да налагат удобния им кандидат.

Освен неефективна, тази система, е напълно корупционна

Моделът, по който се разходва общинският бюджет е част от вертикалната власт, при която малък кръг от фирми получават поръчките и се отчитат нагоре по веригата.

Всичко това отдалечава местната власт от проблемите на хората в общината и я превръща в удобен инструмент на централната власт за безцеремонното източване на общинския бюджет. Ние сме свидетели на постоянни корупционни схеми и скандали, които, съвсем справедливо, натрупаха недоволство в обществото и повишиха интереса на гражданите към извънсистемни кандидати, които да бъдат алтернатива на алтернатива сегашното управление.

Централната власт вижда и се страхува от големия потенциал на натрупания през годините протестен вот. Тя знае, че този вот, съчетан със свободомислието и куража на точния кандидат, е най-сериозната заплаха за нея в предстоящите местни избори. Сегашните управляващи полагат всички усилия за да разбият протестният вот и да попречат той да се концентрира около

издигнат от гражданите кандидат

ГЕРБ се опитва да раздроби протестният вот чрез изкуствено създадени, уж опозиционни, временни коалиции, с които, евентуално, на втори тур, да постигне съглашение, основано на лични икономически интереси.Става дума за коалиции от политически субекти с коренно различни идеологии и принципи, и без каквато и да е обща идея за бъдещето на общината, обединени единствено от жаждата за влизане във властта на всяка цена.

Като алтернатива на този порочен модел, един, свободен от зависимости кандидат за кмет, ще включи в управлението, не наложени му отгоре сътрудници, а истински и доказани местни специалисти, за които проблемите на града и общината ще са тяхна съдба. С въвеждане на принципите и механизмите на действителното местно самоуправление, хората ще бъдат постоянно информирани за ежедневната работа на администрацията и ще участват в определяне на приоритетите за развитие на общината.

Съдържание на ПП "Български Земеделски Народен Съюз"

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041