Sandanski1.com

Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ Югозападна болница Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ "Югозападна болница"

Спадът в приходите на общините е 41% само през март и април Спадът в приходите на общините е 41% само през март и април

ДОПИТВАНЕ. Пандемията и ние, в град Сандански

Кандидатът за кмет на Община Сандански Атанас Василев: Общината трябва да спре да играе ролята на недостъпна кула на властта Кандидатът за кмет на Община Сандански Атанас Василев: Общината трябва да спре да играе ролята на недостъпна кула на властта

02 Oct 2019 :: Sandanski1.com

Общинската управа трябва също така да прекрати информационното затъмнение и да създаде практика, с която да информира обществото за своята дейност, като по този начин потърси неговата подкрепа

"Моята програма за развитие на Община Сандански, наред с конкретните разработени предложения, има за основа идеята за пълно отваряне на местното самоуправление към гражданското общество". Това казва в обръщението си към избирателите кандидатът за кмет на Община Сандански Атанас Василев, БЗНС."Общинската управа трябва веднъж завинаги да спре да играе ролята на недостъпна кула на властта, която единствено и по свое усмотрение да решава проблемите на общината, и в които тарикатски сдружения преформатират политическите представителства на гражданите в групи по икономически интереси и лобизъм.

Общинската управа трябва също така да прекрати информационното затъмнение и да създаде практика, с която да информира обществото за своята дейност, като по този начин потърси неговата подкрепа.

При участието ми в различни политически проекти в редица страни в Европа и Съединените Щати съм имал възможността да се убедя, че активното ангажиране на гражданското общество в местното самоуправление, не само повишава прозрачността му, но и сплотява хората, около конкретни проблеми за решаване и те забравят и оставят на заден план политическите си пристрастия и различия.

Една повишена роля на гражданското общество в управлението разкрива и големи възможности за икономически и стопански инициативи на самите граждани, които, в повечето случаи, са много по-успешни от икономическите експерименти, спускани отгоре.

Община Сандански заслужаваше по-добро управление. Управление, при което гражданите не са само електорални единици, ухажвани преди изборите, а активен участник в решаването на проблемите. Управлението от нов, по-съвременен тип, при което свободната инициатива на гражданите среща подкрепата на общинското ръководство и става основа на икономическия и културен възход на обществото", казва още Атанас Василев от БЗНС.

Промяната идва:

Атанас Василев е роден през 1958 г. в град Сандански. През 1981 г. емигрира във Франция. Завършил е бакалавърска степен с икономика в университета в Лил. Женен, с една дъщеря, говори свободно английски и френски език.

Лични и житейски успехи:

Бил е търговски представител на България в Брюксел, изпълнителен директор на френско-японска фирма, собственик и управител на фирми във Франция. В биографията си има бизнес начинания на три континента.


Съдържание на ПП "Български Земеделски Народен Съюз"

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041