Sandanski1.com

Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ Югозападна болница Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ "Югозападна болница"

Спадът в приходите на общините е 41% само през март и април Спадът в приходите на общините е 41% само през март и април

ДОПИТВАНЕ. Пандемията и ние, в град Сандански

Младен Тимчев: С управленския си и административен опит мога да помогна за развитието на Сандански Младен Тимчев: С опита, който имам, мога да помогна за развитието на Сандански

04 Oct 2019 :: Sandanski1.com

Той не тръгва в предизборната битка с гръмки обещания. И вярва, че съгражданите му ще отсеят голите обещания от сериозните програми и стратегии за развитието на община Сандански

Предизборната кампания преди местни избори у нас е време да се отвори кутията с обещания от много кандидати за кметове и общински съветници. Започват с приказки за мащабни проекти. Такава е картината и в община Сандански.

Раздават се щедро обещания като евтин локум. Някои ще ги разтягат като ластици, докато всичко стане на пух и прах на 27 октомври, когато е местният вот. Защото не е достатъчно само да искаш да управляваш, трябва и да можеш. Но и това не е всичко. Необходимо е да имаш не само знанията и уменията, но и волята и желанието, за да го направиш.

Това много добре знае кандидатът на БСП за кмет на община Сандански – Младен Тимчев. Човек, който има огромен и административен опит, милее за любимия си град и притежава сили и експертиза да управлява успешно общината и да е полезен на хората, които живеят в нея.

Той не тръгва в предизборната битка с гръмки обещания. И вярва, че съгражданите му ще отсеят голите обещания от сериозните програми и стратегии за развитието на община Сандански. За да направят своя информиран и мотивиран избор.

„Решението ми да се кандидатирам е мотивирано от желанието на мен и много мои съграждани да дадем едно ново начало за нашата красива община”, твърди кандидатът за кмет, който е бакалавър е по специалността „Икономическа социология”, има и магистърска степен по „Финансово и банково дело”.

Преминал е редица престижни обучения в страната и чужбина, за да усъвършенства знанията си в местното самоуправление– в Брюксел, в София, в Хага, в Ахен. Получава ценни уроци за укрепване на капацитета на регионалните и местни власти за усвояване на средства от Европейския съюз, за оползотворяване на градската среда, за публични проекти в транспорта, за предоставяне на публични услуги, за равитието на трансграничното сътрудничество.

И никак не е случайно, че изкарва 11 успешни години, от 2004 до 2015 г., като заместник-кмет на община Сандански по финансово-икономически въпроси и европейски проекти. Участва в десетки проекти, общо 37 се реализират за този период.

Много от тях се ръководят от Младен Тимчев, на други е координатор. За програмния период 2007-2013 г. община Сандански привлича по ОП "Регионално развитие" 18 милиона лева.

Сред най-мащабните осъществени проекти са Археологическият парк в града на стойност 6 128 210 лева, оборудването и обновяването на болницата на стойност почти 4 милиона лева, рехабилитацята на пътя от Мелник до Рожен на стойност почти 5 милиона лева, Защитено жилище и Центъра за настаняване от семеен тип в село Вълково на стойност 1 095 722 левакорекция на река Санданска Бистрица на стойност 931 473 лева.

Сред важните обекти са още подготовката и изграждането на Пречиствателна станция за отпадни води и рехабилитация и разширяване на ВиК мрежата в град Сандански, модернизирането на Дома за деца и младежи с множествени увреждания в село Петрово, благоустрояването на съществуващия пазар на земеделските производители, обогатяване на традиционния панаир в село Склаве – римски възстановки, свързани с местните легенди за тракиеца Спартак.

„Всички тези проекти са резултат от много труд, усилия и можене от страна на общинската администрация. Имам самочувствието не само да се кандидатирам за кмет на община Сандански, но и да вярвам, че мога да съм успешен кмет. Добрият кмет трябва е отличен мениджър, а аз имам и 12 успешни години в частния сектор. Получа ли доверието на моите съграждани, обещавам честно и открито управление в полза на общността, а не в обслужване на лични интереси. Убеден съм, че заедно ще направим живота в община Сандански по-добър”, категоричен е Младен Тимчев, който не само иска това да се случи, но може и ще го направи, ако бъде избран за кмет.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041