Sandanski1.com

Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ Югозападна болница Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ "Югозападна болница"

Спадът в приходите на общините е 41% само през март и април Спадът в приходите на общините е 41% само през март и април

ДОПИТВАНЕ. Пандемията и ние, в град Сандански

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019 Местна коалиция “Ред Законност и Справедливост” (РЗС, Воля) внесе жалба до ОИК - Сандански

05 Oct 2019 :: Sandanski1.com

Текстът на жалбата е следният:

ДО
ОБЩИНСКА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ
гр. САНДАНСКИ

ЖАЛБА


От Иван Славчев Подолински, представляващ местна коалиция “Ред Законност и Справедливост” (РЗС, Воля)
пр.основание чл.87 от ИК

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ОИК,

Кандидата за кмет на ПП ГЕРБ Кирил Котев системно нарушава ИК като осъществява забранена от закона предизборна агитация почти във всички общински и държавни учреждения на територията на община Сандански. Служители от общинската администрация, УВЕКС, Стройкомтранс, и ДГС Сандански твърдят, че Кирил Котев и кандидати от листата на ПП ГЕРБ многократно са осъществявали предизборна агитация в сградите на тези учреждения. Част от тази агитация дори е официализирана чрез медийни публикации.

• На 03.10.2019 г. в сайта struma.com е публикувана статия със заглавие „Нова детска градина в община Сандански“.
• На 04.10.2019 г. в сайта struma.com е публикувана втора статия със заглавие „Нова линейка от най-висок клас ще реагира на спешни сигнали в община Сандански“.
Осъществени са последователно и доказано чрез медии и личния фейсбук профил на кандидат кмета Кирил Котев където е качил публикация, че на 03.10.2019г. е посетил детската градина в с. Поленица, а на 04.10.2019 г. е посетил ЦСМП гр. Сандански.
Отделно от това, както на тези , така и на други места, кандидата за кмет Кирил Котев продължава да се движи със автомобил на община Сандански с рег. № Е 74 94 , което също е противозаконно по смисъла на чл.182 от ИК.
В чл.182 от Изборния кодекс е налице забрана за провеждане на предизборна агитация в държавни и общински учреждения. По съществото си посетените институции представляват държавни и общински учреждения.
Очевидно е, че кандидата за кмет Кирил Котев е нарушил тази забрана.
За нарушение на забраната по чл. 182 от Изборния кодекс и съгласно чл.480 от същия кодекс нарушителят се наказва с глоба в размер от 300 до 1000 лева.

Моля, съгласно правомощията ви да извършите проверка по случая и да съставите акт за осъществени нарушения и да санкционирате нарушителя, като за всяко нарушение е редно да понесе отделно наказание според изискванията на закона.

ПРИЛАГАМ: Копия от публикациите.

05.10.2019г. С УВАЖЕНИЕ: ...........................
гр. Сандански

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041