Sandanski1.com

ВМРО представи канидатите си за кмет на Община Сандански - Атанас Стоянов, общински съветници и кметове на населени места ВМРО представи канидатите си за кмет на Община Сандански и общински съветници

Каня на дебат Котев от ГЕРБ, Тимчев от БСП и Стоянов от ВМРОВИДЕО. Каня на дебат Котев от ГЕРБ, Тимчев от БСП и Стоянов от ВМРО

Младен Тимчев: Сандански ще бъде подреден и зелен град! Младен Тимчев: Сандански ще бъде подреден и зелен град!

700 души присъстваха на представянето на отчета и програмата за развитие на Община Сандански на Кирил Котев

08 Oct 2019 :: Sandanski1.com

"Защото Сандански няма време за приказки!" е неговият предизборен девиз. Пълен запис на събитието в Дома на културата

Безпрецедентна подкрепа получи кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ в Сандански Кирил Котев. Той направи публичен отчет за свършеното през последните 4 години и представи Програма за развитие на общината.

Събитието се състоя в Дома на културата в града, а голямата зала се оказа тясна да събере всички желаещи да присъстват. Наложи се организаторите да осигурят предаване на живо във фоайето на сградата, защото много хора останаха извън залата.

Кирил Котев получи и силна политическа подкрепа – за събитието в Сандански бяха заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, заместник-председателят на Комисията по икономика и туризъм в НС Даниела Савеклиева, народният представител Георги Динев и дори представители на други политически сили – като депутатът Спас Панчев, председател на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“. Във фокуса на мероприятието бяха местните хора, като подкрепа изказаха художникът и общественик от Сандански Александър Терзиев и Христо Мегеров – млад лекар завършил и практикувал в Германия, но избрал да се върне отново в България, а към днешна дата – и кандидат за общински съветник. Специално видео обръщение в подкрепа към Кирил Котев изпрати и актьора Иван Юруков.

ГЕРБ – Сандански показа и много различна визия за представяне на приоритети за следващите 4 години в сравнение с другите политически сили в общината. На 7 метров екран Кирил Котев презентира проектите на Община Сандански – реализираните и тези, които са в процес на изпълнение. Всички бъдещи ангажименти бяха представени не като общи формулировки, а като конкретни проекти, над 70% от които – с осигурено финансиране.

„Когато започваш градеж на нова къща най-важни са основите. Ако там не свършиш всичко както трябва, рискуваш после цялата постройка да падне. Затова през тези 4 години сме имали една основна цел – да поставим стабилни основи върху, които да можем да надграждаме. С общи усилия го направихме“, подчерта Кирил Котев. Над 30 млн. лв. са инвестирани в Община Сандански по линия на европейско и национално финансиране през последните четири години, стана ясно от неговия отчет. Досегашният градоначалник подчерта, че при поемането на ръководството на общината през 2015 г. в нея са съществували детски градини на абсурдни места като футболни съблекални и бараки. „Днес всички сгради предлагат съвременни условия, а много от градините бяха изцяло ремонтирани“, подчерта Котев. Близо 3 млн. лв. са инвестирани и за модернизиране на училищната материална база, стана ясно от представената информация. Целта оттук нататък е да се надгражда направеното и да продължи облагородяването извън сградите на детските градини.

Сандански е една от 28-те общини в държавата, които ще имат право да се възползват от допълнително финансиране за енергийна ефективност, а през последните години са изпълнени проекти за над 14 млн. лв. за саниране на жилищни и обществени сгради. За първи път бе показана новата Спортна зала на Сандански с положена на 50% дървена настилка. Финансирането за нея е близо 4 млн. лв., а в бъдеще тя ще стане част от Мултифункционален спортен комплекс с 12 дка паркова площ. Сред безспорните успехи е и осигуряването на лекари в малките населени места. Особено като се има предвид, че това е най-голямата по площ община в областта, в която има редица села с по няколко жители. Въпреки това е създадена организация и за всички тях е осигурено лекарско обслужване. Сандански стана и първият град с ТЕЛК комисия извън областните центрове.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041