Sandanski1.com

Резултатите по математика на седмокласниците са тревожно ниски Резултатите по математика на седмокласниците са тревожно ниски

Ранното пенсиониране на учителите нанася вреда

Панически атаки произтичащи от коронавирусната инфекция. Из опита на психолог Теодора Панчева, Сандански Панически атаки произтичащи от коронавирусната инфекция. Из опита на психолог Теодора Панчева, Сандански

България се върна в челната тройка в ЕС по растеж

14 Nov 2019 :: Sandanski1.com

По-добре през третото тримесечие се представят единствено Унгария и Полша

След леко изоставане в предишните тримесечия, през последния отчетен период (юли-септември) България се върна в топ 3 на държавите с най-голям икономически растеж. Експресните данни на Националния статистически институт (НСИ) показаха, че реалният растеж на БВП е 3.7%. С този показател страната остава само след Унгария (4.8%) и Полша (4%).

Трябва да се има предвид, че осем държави членки все още не са предоставили данни за развитието на икономиката си и те не са включени в „класацията“. Предвид данните, предоставени от тези държави за второто тримесечие, може да се направи предположение, че Естония, Ирландия, Люксембург и Малта също ни изпреварват. Тогава България ще се смъкне надолу в таблицата по растеж.

Представянето на българската икономика е значително над средното за ЕС ниво (1.3%). Най-бавно се движат най-големите икономики в ЕС - Италия (0.3%), Германия (0.5%), Обединеното кралство (1%) и Франция (1.3%). Това са и най-големите пазари за българското производство. Добрата новина е, че Германия избегна рецесията, която беше очаквана от анализаторите.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041