Sandanski1.com

ВМРО предлага квота за българска музика в ефира: 1/3 от парчетата да са на български ВМРО предлага квота за българска музика в ефира: 1/3 от парчетата да са на български

Колко смъртоносен е новият коронавирус: починаха между 2 и 4 на сто от пациентите по данни на СЗО Колко смъртоносен е новият коронавирус? Починаха между 2 и 4 на сто от заразените (по данни на СЗО)

С внесения проект за ПУП на парк „Свети Врач“ не се предвижда никакво застрояване, нито предоставяне на „право на строеж“... С внесения проект за ПУП на парк „Свети Врач“ не се предвижда никакво застрояване, нито предоставяне на „право на строеж“...

Ангелкова ще привлича US туристи чрез блогъри, влогъри и инфлуенсъри

18 Jan 2020 :: Sandanski1.com

Посланик Херо Мустафа я окуражава и е готова за още по-тясно сътрудничество

Министърът на туризма Николина Ангелкова бе на работна среща с посланичката на САЩ у нас Херо Мустафа. Там е посочила, че туризмът е сред приоритетните области, които могат да насърчат партньорството между двете страни.

Ангелкова е изтъкнала, че за България секторът е изключително важен, защото генерира приблизително 12% от БВП и 11% от общата заетост в страната. Освен това за първите 11 месеца на 2019 г. е имало над 8,8 млн. чуждестранни туристически посещения у нас, а от 2015 г. досега входящият туризъм в България отчита 31% увеличение при визитите и 34% ръст при приходите. Министър Ангелкова е изтъкнала, че САЩ са сред водещите 20 в класацията за чуждестранни посещения у нас.

"За периода януари-ноември 2019 г. посрещнахме над 101 000 американски туристи, което е увеличение с 8,5% в сравнение със същия интервал на 2018 г. България е известна сред гостите от САЩ като дестинация за културен, природен и екотуризъм", заяви Ангелкова.


По нейни думи входящият туризъм от САЩ към България от 2014 г. до ноември 2019 г. отчита общо увеличение над 30%.

"Страната ни има много още какво още да покаже като целогодишна дестинация на посетителите отвъд Океана освен морския и зимния си туризъм. Тя предлага изключително разнообразни възможности за пътешествия и активен отдих - културно-исторически турове, балнео- и СПА услуги с международно качество, отличен голф туризъм, кулинарно-винени дегустации и пр. Трети сме в Европа по брой разкрити артефакти и втори по богатство от минерални извори - над 1600", заяви Ангелкова.

Ангелкова покани Херо Мустафа на второто издание на международна конференция за устойчиви инвестиции в туризма в курорта "Слънчев бряг" през май.

"Това ще е продължение на партньорските и маркетинговите стъпки, които реализираме за по-активното присъствие на България на американския пазар. През 2017 г. стартирахме маркетингова кампания в САЩ - на дигитални екрани, превозни средства и локации във Вашингтон, окръг Колумбия, Лос Анджелис, Калифорния, Филаделфия, Пенсилвания, Бостън, Масачузетс. Тази година Министерството на туризма ще стартира интегрирана рекламна и дигитална кампания, насочена отново към САЩ. Ще бъдат включени поне четири онлайн комуникационни канала - Facebook, YouTube, Twitter, Instagram и други социални мрежи, както и журналистически турове, посещения на блогъри, влогъри, инфлуенсъри", се казва в съобщението от министертвото на туризма.

А пък Мустафа изрази увереност, че двете държави ще могат да работят много добре заедно. Тя препоръча сред приоритетите в туризма да бъде сътрудничеството със световни издания за активно популяризиране на страната ни. Посланикът на САЩ поздрави министър Ангелкова за работата и впечатляващите резултати в туризма и сподели, че е готова за още по-тясно сътрудничество.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041