Sandanski1.com

ВМРО предлага квота за българска музика в ефира: 1/3 от парчетата да са на български ВМРО предлага квота за българска музика в ефира: 1/3 от парчетата да са на български

Колко смъртоносен е новият коронавирус: починаха между 2 и 4 на сто от пациентите по данни на СЗО Колко смъртоносен е новият коронавирус? Починаха между 2 и 4 на сто от заразените (по данни на СЗО)

С внесения проект за ПУП на парк „Свети Врач“ не се предвижда никакво застрояване, нито предоставяне на „право на строеж“... С внесения проект за ПУП на парк „Свети Врач“ не се предвижда никакво застрояване, нито предоставяне на „право на строеж“...

Учениците в Благоевград излизат в грипна ваканция от понеделник

23 Jan 2020 :: Sandanski1.com

...

Регионалната здравна инспекция в Благоевград обяви рязко завишаване на заболеваемостта от остри респираторни заболявания и грип и достигане на епидемични стойности в общините Благоевград, Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово.

В предписания до Регионалната здравноосигурителна каса и Регионалното управление на образованието, изпратено днес, РЗИ разпореди грипна ваканция за учениците в тези общини от 27 януари 2020 г., понеделник, която ще е за срок от 5 учебни дни, тоест до петък включително. Мотивът на инспекцията е, че процентът на отсъстващите ученици е достигнал 22-35%.

От шефа на касата д-р Ивайло Димитров РЗИ настоява спешно да издаде предписания до здравните заведения на територията на тези общини, включващи работа на медицинския персонал задължително с маски, спиране на плановите операции и свижданията, спиране на детските, женски консултации и профилактични прегледи, спиране извършването на имунизации и реимунизации, извършване на сутрешен филтър от медицинските сестри в детските заведения и недопускане на болни деца от грип, както и задължителна дезинфекция на подовете в детските заведения и проветряване. Поради високата заболеваемост и последващите усложнения инспекцията е разпоредила разкриване на допълнителни легла в детско и вътрешно отделение на МБАЛ – Благоевград, отново считано от 23 януари, понеделник,пише струма бг.

Според РЗИ с най-много от респираторните заболявания е засегната възрастовата група от 0 до 4 години, следвани от възрастовата група 5 до 14 г.Днес началникът на детското отделение в МБАЛ д-р Христина Марянова коментира доста притеснено, че детско и вътрешно отделение са пълни и изпитват сериозни затруднения с приема на нови пациенти.

Директорите на училищата в Благоевград пък бяха извикани в РУО, за да получат указания какви дейности да предприемат при грипна ваканция в понеделник, защото въпреки изпратеното писмо до РЗОК и РУО днес цял ден работещите в РЗИ загадъчно съобщаваха на медиите, че ще кажат за грипната ваканция чак в петък в 10 00 часа. За това беше категорична и д-р Мончева.

Докато в инспекцията се правеха на интересни, учениците в Благоевград си изпращаха един на друг по телефоните заповедта на шефа им д-р К. Калоянов.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041