Sandanski1.com

Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ Югозападна болница Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ "Югозападна болница"

Повече от половината учителите не получават договорените допълнителни плащания за времето на дистанционното обучение Поне 50% учителите не получават договорените допълнителни плащания за времето карантината

ДОПИТВАНЕ. Пандемията и ние, в град Сандански

Д-р Ангел Кунчев: Намалете максимално контактите - и семейни, и професионални Д-р Ангел Кунчев: Намалете максимално контактите - и семейни, и професионални

11 Mar 2020 :: Sandanski1.com

===

Социалният живот в България трябва коренно да се промени, намалете максимално контактите - и семейните, и професионалните! Това призова главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев като превантивна мярка за развитие на коронавируса.

50 проби на контактни със заразените у нас лица все още предстои да бъдат изследвани. До момента пети човек с коронавирус у нас не е установен. Четиримата заразени остават в болници в Плевен и Габрово.

Последните проби на контактувалите със заразените с коронавирус лица се очаква да пристигнат до 9,00 часа в утрешния ден, информира д-р Кунчев.

„Ще продължим да изследваме деца, които имат признаци на заболяването. Ако те са хоспитализирани в болница с достатъчно тежки симптоми, дори и да не са се върнали от страна с коронавирус, ще подлежат на изследване. Надяваме се следващата седмица да се увеличи значително броят на пробите с бързи тестове,” посочи още той.

Д-р Кунчев припомни, че смъртността от коронавирус при деца до 10-годишна възраст е нулева. По отношение на съветите, които към днешна дата се препоръчват, той заяви:

„Държавата не трябва да се блокира, но социалният живот трябва коренно да се промени, той не може да бъде запазен в същия вид. И ако има някакво послание, което можем да отправим, то е съвсем ясно – намалете максимално контактите, и семейните, и професионалните. Днес министерството беше залято с 52 въпроса от граждани, на които трябва да отговорим и това ни блокира времето и хората. Гражданите питат – ако отида до Тайланд, какво ще стане? Ами, не ходете!” категоричен беше д-р Ангел Кунчев.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041