Sandanski1.com

Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ Югозападна болница Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ "Югозападна болница"

Повече от половината учителите не получават договорените допълнителни плащания за времето на дистанционното обучение Поне 50% учителите не получават договорените допълнителни плащания за времето карантината

ДОПИТВАНЕ. Пандемията и ние, в град Сандански

Дончев: Не мога да обещая градините да отворят от 14 май

05 May 2020 :: Sandanski1.com

В момента не може да има групи дори от 10 деца

Вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че не може да обещае да бъдат отворени от 14 май ясли и детски градини.

Малко по-късно образователният министър Красимир Вълчев заяви, че седмица за седмица - се прави анализ на ситуацията относно детските градини в България в условията на коронавирус.

Той посочи, че в момента не може да има групи дори от 10 деца, а масово по градините става въпрос за тройно повече.

Но министърът каза, че на места детски градини работят частично, при спазване на противоепидемични мерки.


dariknews.bg
Прости съвети как да поддържаме добро здраве
Вече има предложение и от Синдиката на учителите да има удължаване на платения отпуск на непедагогическия персонал - за да може да има някакви доходи. Това може да стане с анекс към колективния трудов договор и сега се мисли в тази насока.

Настоящият колективен трудов договор изтича на 11 юни, като решение за платените отпуски на учителите ще се мисли за следващия колективен трудов договор.

"Не би трябвало да има учители без заплати, средствата по бюджетите на училищата и детските градини не са намалени", увери Вълчев.

Трябва ли да ни върнат платените такси за детска градина

Освен това, министърът на образованието каза и, че е хубаво да има занимания по интереси през лятото - особено за деца между първи и трети клас.

Pariteni.bg

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041