Sandanski1.com

Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ Югозападна болница Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ "Югозападна болница"

Повече от половината учителите не получават договорените допълнителни плащания за времето на дистанционното обучение Поне 50% учителите не получават договорените допълнителни плащания за времето карантината

ДОПИТВАНЕ. Пандемията и ние, в град Сандански

С редица инициативи Община Сандански ще отбележи 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост С редица инициативи Община Сандански ще отбележи 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

14 May 2020 :: Sandanski1.com

Виртуална седмица на духовността

В седмицата на просветата и духовността, когато отбелязваме 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, Община Сандански ще отбележи с редица инициативи, посветени на вълнуващия празник.

 18 май /понеделник/ ще надникнем в историческото ни наследство и ще представим на нашата фейсбук страница „Разходка в миналото“ – Виртуално посещение в Археологически музей – Сандански.

 19 май /вторник/ ще ни завладеят творческо дръзновение и красотата на музиката с кратко видео за „Виртуозите“, посветено на 20 – годишнината от създаването на Общински духов оркестър – Сандански.

 20 май /сряда/ ще ви разкажем за „Фолклорната магия“ на Общински танцов състав „Празник“, които вече 15 години правят всеки наш празник вълнуващ и незабравим.

 21 май /четвъртък/ - съкровищницата на духа и културата – НЧ „Отец Паисий-1919“ ще отправят специален поздрав с инициативата „Азбучно читалище“.

 22 май /петък/ - изкуството, като част от нашата творческа духовност ще оживее с „Жажда за живот“ – съвместна изложба на творците на град Сандански, в Епископска базилика.

 23 май /събота/ ще бъдат обявени резултатите от конкурса „Родна реч, омайна, сладка“

 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Онлайн излъчване на официалната церемония по награждаване на заслужили учители, ученици и дейци на културата.

Светлината на знанието, просветата и културата, и съхраняването на българската духовност, не ще ни оставят без плам и просвещение.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041