Sandanski1.com

Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ Югозападна болница Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ "Югозападна болница"

Повече от половината учителите не получават договорените допълнителни плащания за времето на дистанционното обучение Поне 50% учителите не получават договорените допълнителни плащания за времето карантината

ДОПИТВАНЕ. Пандемията и ние, в град Сандански

МВФ: големите печеливши от кризата ще са дигиталната икономика и дистанционното обучение

15 May 2020 :: Sandanski1.com

...

Кристалина Георгиева, управляващ директор на МВФСнимка: ЕПА/БГНЕС
Ръководителката на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева каза, че големите печеливши от кризата с коронавируса ще бъдат дигиталната икономика, електронната търговия, електронното управление и дистанционното обучение, предаде БТА като цитира Ройтерс.

Георгиева говори на събитие, организирано от изданието "Политико". Тя заяви, че големите технологични компании, които жънат печалби в резултат на нарасналото разчитане на онлайн системите по време на кризата с коронавируса, трябва да работят заедно, за да увеличат достъпа до дигитална икономика за всички.

Георгиева заяви, че кризата е опустошителна за глобалната икономика, но че също така предоставя възможност за заемане с други въпроси като този за продължаващата нервнопоставеност и с други приоритети като климатичните промени, ако средствата за възстановяване са подходящо фокусирани.

"Много се надявам, че ръководството на технологичните компании ще погледне на това като на шанс да демонстрира отговорен капитализъм, отговорно поведение", заяви Георгиева.

Шефката на МВФ заяви още, че 56 страни са получили спешно финансиране.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041