Sandanski1.com

Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ Югозападна болница Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ "Югозападна болница"

Повече от половината учителите не получават договорените допълнителни плащания за времето на дистанционното обучение Поне 50% учителите не получават договорените допълнителни плащания за времето карантината

ДОПИТВАНЕ. Пандемията и ние, в град Сандански

23 май - ден, посветен на паметта на Джовани Фалконе, e превърнат от фондация "Фалконе" в ден на почит на героите в борбата с пандемията COVID-19

20 May 2020 :: Sandanski1.com

"Когато журналистите питаха брат ми защо продължава въпреки рисковете и жертвите, той отговори с простата фраза, която разкриваше всичко за него: "заради дълг към службата".

В тези дни, принудена да стоя затворена вкъщи, слушайки хилядите трагични новини, думите му често идваха при мен и аз си мислех за всички тези италианци: лекари, медицински сестри, граждани, които се бориха и продължават да се борят с пандемията КОВИД- 19 от служебен и граждански дълг."

Това са думите на професор Мария Фалконе, сестра на магистрата Джовани Фалконе, който бе убит в гр. Капачи – Палермо, на 23-ти май преди 28 години.

Като гост в предаването “Domenica In” на Мара Вение, Мария Фалконе си спомня също приятелството, което свързваше убития магистрат с Мара Вение и нейния партньор - музикантът Ренцо Арбор.

"Неговата религия бе негов дълг!" – каза Мария Фалконе, като припомни, че нейният брат носи бележка с фраза от Кенеди в портфейла си за необходимостта да изпълнява дълга си на всяка цена, защото това е същността на човешкото достойнство."

"Ето – каза г-жа Фалконе - колко достойнство съм видяла в италианския народ през последните няколко месеци. И най-вече на онези, които смело работиха за всички нас, решихме да посветим тази година датата 23-ти май ."

"Това ще бъде виртуално събитие" – добави тя. "Телевизия RAI ще излъчва пряко демонстрациите и ще ни помогне да си спомним жертвите на Капачи и героите на нашето време."

Г-жа Мария Фалконе отправи своя призив към италианците да участват виртуално в демострацията на 23 май, поставяйки бели платна на балконите си, както през 1992 г. точно в 18:00 ч., в знак на почит на паметта на Джовани Фалконе, Паоло Борселино и всички жертви на мафията и на благодарност към тези, които в тези тежки дни на извънредна ситуация изпълняват своя служебен и граждански дълг".

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041