Sandanski1.com

Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ Югозападна болница Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ "Югозападна болница"

Повече от половината учителите не получават договорените допълнителни плащания за времето на дистанционното обучение Поне 50% учителите не получават договорените допълнителни плащания за времето карантината

ДОПИТВАНЕ. Пандемията и ние, в град Сандански

Европа да се подготви за втора вълна на зараза с коронавирус

20 May 2020 :: Sandanski1.com

...

Опасенията от втора вълна на заразяване с коронавирус в Европа повече не са отвлечена теория. Това предупреди директорът на Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията (ECDC) доктор Андреа Амон.

"Въпросът е кога и колко голяма, това е въпросът според мен", каза Амон в интервю за "Гардиън".

Топ китайски експерт предупреди за потенциална втора вълна от Covid-19
Топ китайски експерт предупреди за потенциална втора вълна от Covid-19

Изправени сме пред голямо предизвикателство"Като погледнем характеристиките на вируса, като погледнем сега какво излиза от различните държави по отношение на имунитета сред населението, което изобщо не е толкова вълнуващо - между 2% и 14%, 85-90% от населението остава податливо, вирусът е около нас, циркулира много повече от януари и февруари...Не искам да обрисувам картина на страшния съд, но мисля, че трябва да бъдем реалисти. Сега не е времето за пълно разхлабване", предупреди бившият съветник на германското правителство.

Най-много починали от коронавирус в Европа има във Великобритания (35 341), следвана от Италия (32 169) и Франция (28 022).

Амон вярва, че битката с коронавируса ще бъде дълга.

"Не знам дали ще е завинаги, но не мисля и че ще отмине много бързо. Изглежда, че много добре се адаптира в хората", подчерта експертът.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041