Sandanski1.com

Лични лекари: Трябва да спрем заразата, иначе ще станем като Италия Лични лекари: Трябва да спрем заразата, иначе ще станем като Италия

ПОЗИЦИЯ. Sandanski1.com ще продължи внимателно да представя реалната картина на ситуацията в света, страната и града ПОЗИЦИЯ. Sandanski1.com ще продължи внимателно да представя реалната картина на ситуацията в света, страната и града

ДОПИТВАНЕ. Сандански. Семействата и дистанционното обучение на децата - как ще го посрещнете този път? ДОПИТВАНЕ. Семействата и дистанционното обучение на децата - как ще го посрещнете този път?

Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност? Сандански: от Поликлиниката - надолу, до общината, се заражда линия с тинейджърска криминалност?

12 Sep 2020 :: Sandanski1.com

Авторът на писмото е санданчанка, която живее 16 години в държава от Западна Европа

ПИСМО

Здравей!


Може ли да ти предложа една тема за разглеждане в твоята страница и - ако смяташ, че си струва, може да направиш и снимки.

Напоследък забелязвам, че отсечката - от Поликлиниката - надолу, до общината, от южната страна, започва да се превръща в среднощна локация на големи групи, предимно тинейджъри, които се събират около колите и пред няколко основни отворени магазини (закусвалните, които са до Поликлиниката, един магазин срещу Гимназията и най-скоро отвореният "Табако магазин" срещу Хемус).

Всички са предимно непълнолетни тийнейджъри и се чудя, каква точно е законовата рамка... Някой ми сподели, че непълнолетни нямат право да са навън, след 10 вечерта.

Това започва да прилича на сбирщина от изпуснати тинейджъри, които съм убедена, че пият, пушат, шумни са до след полунощ и със сигурност (може би) има и забранени субстанции.

Първо се чудя, как може от Общината да бъде разрешено подобни обекти да имат работно време, което е или денонощно или до и след полунощ, в райони, които са жилищни, а също обикновено така се започва да се формират опасните квартали или отсечки (в големите градове) с тинейджърска криминалност или неразбории.

Не съм расист изобщо, но забелязвам, че и доста хора от ромския квартал също са в района, до след полунощ. Не изглежда много хубаво за град, който иска да развива туризъм и да поддържа имидж на спокоен и безопасен. Много ми е интересно, какво е мнението на Общината (и МВР - б.ред.) и предпоставката да се одобри подобно работно време на тези обекти.

Аз не живея близо и лично не ме притеснява потенциалният шум, но не смятам, че е редно и добре това да се случва.

Иска ми се да има по-широка публичност на това, защото смятам, че е проблем, който може единствено да се влоши.

Ако не те е страх, отиди една вечер след 10 и направи и снимки.

Новият ни кмет изглежда напорист, но тези декоративни подобрения, които прави досега, като това, че боядиса моста - до хотела и сложи цветя (или знака в началото на града) е много хубаво, но това според мен са последните, на опашката, козметични промени, които трябва да се случват.

Мисля, че малко му убягва голямата картина. И това - да излезе от Главната и да погледне, какво се случва наоколо. Да речем, сериозният проблем с броя на колите и паркирането, замърсяването, абсолютното неспазване на закона за реда и шума в града.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041