Sandanski1.com

При 100% въведени протоколи: 6 партии влизат в НС При 100% въведени протоколи: 6 партии влизат в НС

„Изправи се! Мутри вън!“ предлага комисия за ревизия на управлението на ГЕРБ

ВМРО е първа политическа сила в община Сандански, сочат резултатите при 100% обработени протоколиРедакционни

Край на предизборната кампания. В напредварата за народни представители се включват 6895 кандидати, издигнати от 30 партии и коалиции

02 Apr 2021 :: Sandanski1.com

...

публикувано на 02.04.21 в 21:24

Снимка: БНТ
Петък е последният ден от предизборната кампания за изборите в неделя, а от полунощ започва денят за размисъл, когато се забранява политическата агитацията.

В напредварата за народни представители се включват 6895 кандидати, издигнати от 30 партии и коалиции, има и независими кандидати.

Според проучване на "Галъп интернешънъл", проведено по поръчка на БНР, седем партии събират достатъчно подкрепа, за да бъдат представени в следващия парламент.

За ГЕРБ и БСП биха гласували съответно 28,2 и 20,8 % от избирателите.

За „Има такъв народ“ се очакват 12,9 %, а за ДПС - 12,7 на сто. „Демократична България“ е с подкрепа 6,1%, а формацията „Изправи се! Мутри, вън!“ събира 5,2 %. За ВМРО декларират подкрепа 4,4 %.

Според изпълнителния директор на „Галъп“ Първан Симеонов, пандемията прави много трудна прогнозата за избирателната активност.

„Коронавирусът направи така, че в началото на кампанията имаше дори по-бодри очаквания за активност. Сега изборите попадат в най-високите точки или в платото, както говорят от Щаба, на случаите. Няма как да преценим точно каква ще е активността. Тя може да варира в много нестабилни параметри

Изследването, проведено от "Галъп интернешенъл" за БНР в периода 24-31 март, е сред 1013 пълнолетни български граждани.

************************************************************** ЗА НЕЗАВИСИМА РЕДАКЦИОННА ПОЛИТИКА НА Sandanski1.com МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЕ ПРЕЗ PayPal **************************************************************

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041