Sandanski1.com

СНИМКИ. Кьофишекът СНИМКИ. Кьофишекът "Да почистим България за един ден"

XXIV колопоход XXIV колопоход "Не! на наркотиците" в Сандански. Снимки

Читалище Читалище "Отец Паисий 1927" - село Левуново, чевства 90-годишен юбилей

Новини от Twitter@sandanski1

Новини от Сандански

МТЕЛ ще смени името си на А1

Обновената Детска ясла "Обич", Сандански

Общините ще си разделят 300 хил. лв. за европредседателството

МВР се уплаши от селски рок концерт заради местните роми

След побоя на учител в Садово учителският синдикат при КТ ПОДКРЕПА: Интеграцията на ромите е провал!

АБВ - Сандански, оцени първите 2 години от мандата на кмета Котев

100 души от село Склаве настояват ЧЕЗ да премести ел. табла, монтирани зле

Роджър Уотърс ще изнесе нов концерт в България

ИЗБОРИ'15

В #Сандански се продава мезонет с РЗП 110.67 кв. м, подходящ за жилище, офис или артистично студио В #Сандански се продава мезонет с РЗП 110.67 кв. м, подходящ за жилище, офис или артистично студио

Езиков център Езиков център "Алина", град Сандански, записва за курсове по английски език за деца ученици и възрастни

ВАЖНО! Инициативна група издирва наследници на убити в Гърция през 1944 г. от Светиврачка околия

ЛРД ЛРД "Сокол" 1920, Сандански, започна кампания за разселване на яребици и кеклици

ВИДЕО. Иван Митов разказва за за Планинска спасителна служба - отряд Сандански ВИДЕО. Иван Митов разказва за за Планинска спасителна служба - отряд Сандански

ЗПГ започна обучения чрез ваучери по Оперативна програма ЗПГ започна обучения чрез ваучери по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"

Георги Баханов за Синята зона: Спокойствие, има простор, въздухГеорги Баханов за Синята зона: Спокойствие, има простор, въздух

12 Apr 2017 :: Sandanski1.com

Таксиметров шофьор: "Много по-добре е днес. Дано след време да стане още по-леко! В понеделник и петък по този град е мъка да шофираш, а днес е леко"

Историческият Ден първи на Синята зона в Сандански приключва и е време да споделим първите впечатления.

Реакциите
- поведението на шофьорите, коментарите на граждани, бяха всевъзможни: от безусловно одобрение до... употреба думи, които не са за писане, ще загубим почтената аудитория.

Без досадно разточителство в разсъжденията да се опитаме да обобщим споделеното от мнозина, чието мнение екстрено потърсихме днес...

Георги Баханов, член на Централната избирателна комисия:"Синята зона? Днес видях спокойствие, има простор, въздух".

Читател 1, коментар: "Сега централните натоварени улици ще бъдат сравнително празни, защото Ганьо не обича да си плаща и голяма част от колите, паркирали доскоро в центъра, ще се разположат на най-близката до центъра улица, но извън Зоната".

Таксиметров шофьор 1: "Много по-добре е днес. Дано след време да стане още по-леко! В понеделник и петък по този град е мъка да шофираш, а днес е леко". (Подкрепиха го още трима колеги от стоянката, известна като ОТП-то).

Читател 2, коментар: "Улица "Серес" най-после видя, че си има и тротоар!"

Читател 3, коментар: "Градът е малък, обикновено ходя навсякъде пеша, а ако бързам или времето е лошо, си викам такси... Та... в разговора ми днес с таксиметровия шофьор чух от него следното - бе, не е още идеално, ама е мноооого по-добре от преди!"

Читател 4, коментар: "Днес беше толкова приятно да се разходиш/покараш по централните улици - спокойствие, широчко..."

Общински съветник 1: "Ефект има. Все едно е паднала бомба. Колите се скриха. Но как ще се издържа звеното, не знам, 580 000 трябват. Периферията е както обикновено. Не е чак толкова задръстена, колкото очаквах. Ще видим занапред."

Общински съветник 2: "Напиши, че днес е Велик ден за Сандански, точно преди Великден. Има кооперации със свободни гаражи, но никой не ще да ги купи и ползва. Включително и аз".

Общински съветник 3: "Районът около храм "Свети Георги" и претоварен. Улицата от храма - към Първо ОУ, също е задръстена от паркирали автомобили. Както се и очакваше, Синята зона освободи определени райони от автомобили, но за сметка на други райони. Трябва да се обособят нови паркинги. Градът ни е претоварен от МПС-та".

Читател 5, коментар: "Нещо май не е направена правилно организацията на хората, работещи за Синята зона. Не може - от началото на пазара, до банята - да отговаря само един човек. Докато иде до банята и се върне, сума ти народ са си паркирали - на кой където му е кеф, без да са платили. Иначе "глупаците" си платихме - къде преференциално, къде за цялата (зона) и си викаме: Е, за да ни съберат парите ли беше големия зор!?! Ти си си дал паричките, а друг си паркира и си тръгва, и ти се хили. България, Сандански, синя лагуна (зона). Без коментар."

Читател 6, коментар: "Страдат онези, които за 3 пресечки от кафенето, се качват на колите".

Бъг в системата

Оказа се, увери ме в това служител на Синя зона на ул. "Христо Смирненски", че SMS на кирилица не работи. Трябва да се пише на ЛАТИНИЦА, САМО С ГЛАВНИ БУКВИ. Впрочем, служителят бе много любезен, отговори бързо и без колебание на въпроса ми.

Парадокси

Госпожа от ул. "Мелник" се възмути, че трябва да плати престоя на кола на фирма, която извършва услуга в дома й.

Незнание

Въпреки разгласите има граждани, които не познават правата и задълженията си във връзка със Синята зона. Изглежда Интернет не е достатъчен. Би било полезно, мисля, властите да отпечатат скромна листовка с най-важното за Зоната. Листовка, която да се разпространява на оживени публични места - кафенета, магазини, хотели, репове и прочие.

Ето снимки от важни за трафика улици в града:Б. ред. Засега - толкова, ще продължим да следим внимателно процеса на утвърждаване на Синята зона в град Сандански. В обсега на любопитното: Част от кръжеца в "Ъгъла", който през зимата почти не ме скалпира - заради яростната ми защита на Зоната, сви знамената. Някои си прибраха колите в дворовете, други си платиха, мирнаха и вече докладват за нарушения. Примерни граждани... По нашите географски дължини и ширини някой хубави неща стават с масирано и упорито революционно насилие, няма как ;-)

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3