Sandanski1.com

МОН публикува линковете за достъп до електронните учебници МОН публикува линковете за достъп до електронните учебници

Санданчанка пита президента Радев: Готови ли сме за Клуба на богатите? Санданчанка пита президента Радев: Готови ли сме за Клуба на богатите?

Свинщини край река Струма, близо до град Сандански Свинщини край река Струма, близо до град Сандански

Новини от Twitter@sandanski1

Новини от Сандански

Шахматистите на Първо ОУ "Св. Климент Охридски" са ПЪРВИ в Югозападна България на състезание по шахмат

Две нови станции за измерване чистотата на въздуха работят от няколко дни в Сандански

В Детска градина "Пролет”, Сандански, се състоя състезание за безопасно движение по пътищата

СНИМКИ. Сандански. Сеч на кипариси. Бул. "Тодор Каблешков"

ВИДЕО. Градската библиотека в Сандански "възкръсна". След дълга разлъка с читателите си...

17 април, Сандански: Състезание ДВИЖИ СЕ БЕЗОПАСНО за децата от 5 детски градини

Учител от Димитровград е най-новият милионер от Национална лотария

ВИДЕО. Транспортни обърквации в кв. "Изгрев", Сандански

ИЗБОРИ'15

Земеделска професионална гимназия обяви прием за учебната 2018-2019 година

ВАЖНО! ОТНОСНО РЕМОНТА НА ОКОЛОВРЪСТНОТО В САНДАНСКИ!

Механа в Керемедчиева къща, Сандански, ул. Механа в Керемедчиева къща, Сандански, ул. "Солунска" №10, 0888 / 22 99 96. Работно време: 7.30-23.00 часа

Кафе Mojito, Сандански, търси сервитьори Заплащане: 700 лв. Кафе Mojito, Сандански, търси сервитьори Заплащане: 700 лв.

ВИДЕО. Изложба на Кирил (хаджи) Божкилов в Епископска базилика ВИДЕО. Изложба на Кирил (хаджи) Божкилов в Епископска базилика

Сандански: Въвежда се еднопосочно движение по ул. "Пирин"

Драгомир Стойнев: Подготвят окрупняването и концесионирането на местните ВиК дружества Драгомир Стойнев: Подготвят окрупняването и концесионирането на местните ВиК дружества

13 Dec 2017 :: Sandanski1.com

...от което чуждестранни инвеститори ще са на печалба, а губещите ще са българските граждани

Управляващите от ГЕРБ, със съдействието на КЕВР, подготвят окрупняването и концесионирането на местните ВиК дружества, от което чуждестранни инвеститори ще са на печалба, а губещите ще са българските граждани. Това заяви депутатът и член на ръководството на БСП Драгомир Стойнев в интервю за предаването „12+3“.

Стойнев коментира и обявеното днес решение на БСП и ДПС да внесат вот на недоверие срещу кабинета на ГЕРБ и "Обединени патриоти" на 17-и януари. Темата е корупция, като социалистите обещаха да оповестят скандални случаи на злоупотреби с обществени средства.

Опозицията не цели саботаж на започващото през новата година Българско председателство на Съвета на ЕС, смята Драгомир Стойнев:

Не смятам, че трябва да замитаме боклука за пред чужденците. Животът продължава, ние сме парламентарна република. Ние заявихме, че вотът ще бъде внесен след приемането на държавния бюджет. Началото на януари е период, в който ще имаме готовност. Това не пречи на правителството да си изпълнява задълженията по европредседателството.

Същевременно БСП подготвя и протест заради планираното увеличение на цената на водата в 15 града с между 2 и 20%. Най-голям ще е скокът (20%) в Ямбол, а в столицата София хората ще плащат с 9% повече.

От традиционната левица не уважават мотивите за увеличението и изтъкват, че новите цени не са социално поносими в бедни райони на страната.

Готви се нещо скандално – увеличаване на цените в определени области, така че тия дружества да бъде окрупнени и концесионирани. Подготвя се създаването на частни монополи. Видя се какво се случи с ерепетата (ЕРП), заяви Стойнев.

Според него целта на управляващите е дружествата да станат атрактивни за бъдещи концесионери, а несъгласните с окрупняването общини, като Монтана и Пазарджик, биват наказвани чрез блокиране на достъпа им до средства от европейските структурни фондове. Във всичко това виждаме стратегия за източване на спестяванията на българските граждани, смята Стойнев:

Когато едно предприятие се управлява професионално и от него има печалба, то трябва да остане държавно. Ние искаме капиталът да остава тук, бил той държавен или общински. Това е разликата между БСП и ГЕРБ.

Стойнев уточни, че социалистите са за това държавните активи да бъдат управлявани на пазарен принцип от можещи хора, но да останат на държавата - така печалбите да са за нея, а не за частни чуждестранни инвеститори, които изнасят парите извън България и така хранят чужди пенсионери.

Организираният от БСП протест срещу поскъпването на водата в 15 града ще се състои на 15 декември, от 10:30 часа, пред сградата на КЕВР на бул. "Дондуков" в София.bnr.bg

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3