Sandanski1.com

Община Петрич и Община Охрид подкрепят Яне Петков за рекорд на Гинес Община Петрич и Община Охрид подкрепят Яне Петков за рекорд на Гинес

ДОПИТВАНЕ. Свързвате ли бъдещето си с град Сандански? ДОПИТВАНЕ. Свързвате ли бъдещето си с град Сандански?

Франция забрани със закон употребата на мобилни телефони в училищата Франция забрани със закон употребата на мобилни телефони в училищата

Новини от Twitter@sandanski1

Новини от Сандански

Опозиция и власт си стиснаха ръцете за мигрантите, Борисов и Нинова - също

Планирани прекъсвани на електроснабдяването в Община Сандански, 23-27 юли2 юни

Арестуваха Ембака, за да го вкарат в затвора

Хубаво време през уикенда и после пак дъжд, прогнозитрат синоптиците

Властите ще проверяват по границата с Гърция, за да не се пренася свинско месо

1/3 от фермерите у нас са по-възрастни от 65 години

ВИДЕО. Един специален ключодържател може буквално да спаси живота Ви

Премиерът Борисов уволни четирима чиновника заради животновъдите

ИЗБОРИ'15

В Сандански се продава парцел с площ 469 кв. м. В Сандански се продава парцел с площ 469 кв. м.

Вили Тегова, Сандански, флорист - декорация с цветя Вили Тегова, Сандански, флорист - декорация с цветя

Шивашка фирма, намираща се в село Струмяни, търси да назначи служител

Отново отвори врати Аджев хан - носител на наградата Най-добър семеен хотел на 2008 година Отново отвори врати "Аджев хан" - носител на наградата "Най-добър семеен #хотел на 2008 година”

ВИДЕО. В Сандански отвори врати нов магазин за кафе, алкохол, цигари и захарни изделия ВИДЕО. В Сандански отвори врати нов магазин за кафе, алкохол, цигари и захарни изделия

Сандански: Спортно училище обяви прием за учебната 2018-2019 година Сандански: Спортно училище обяви прием за учебната 2018-2019 година

Драгомир Стойнев: Подготвят окрупняването и концесионирането на местните ВиК дружества Драгомир Стойнев: Подготвят окрупняването и концесионирането на местните ВиК дружества

13 Dec 2017 :: Sandanski1.com

...от което чуждестранни инвеститори ще са на печалба, а губещите ще са българските граждани

Управляващите от ГЕРБ, със съдействието на КЕВР, подготвят окрупняването и концесионирането на местните ВиК дружества, от което чуждестранни инвеститори ще са на печалба, а губещите ще са българските граждани. Това заяви депутатът и член на ръководството на БСП Драгомир Стойнев в интервю за предаването „12+3“.

Стойнев коментира и обявеното днес решение на БСП и ДПС да внесат вот на недоверие срещу кабинета на ГЕРБ и "Обединени патриоти" на 17-и януари. Темата е корупция, като социалистите обещаха да оповестят скандални случаи на злоупотреби с обществени средства.

Опозицията не цели саботаж на започващото през новата година Българско председателство на Съвета на ЕС, смята Драгомир Стойнев:

Не смятам, че трябва да замитаме боклука за пред чужденците. Животът продължава, ние сме парламентарна република. Ние заявихме, че вотът ще бъде внесен след приемането на държавния бюджет. Началото на януари е период, в който ще имаме готовност. Това не пречи на правителството да си изпълнява задълженията по европредседателството.

Същевременно БСП подготвя и протест заради планираното увеличение на цената на водата в 15 града с между 2 и 20%. Най-голям ще е скокът (20%) в Ямбол, а в столицата София хората ще плащат с 9% повече.

От традиционната левица не уважават мотивите за увеличението и изтъкват, че новите цени не са социално поносими в бедни райони на страната.

Готви се нещо скандално – увеличаване на цените в определени области, така че тия дружества да бъде окрупнени и концесионирани. Подготвя се създаването на частни монополи. Видя се какво се случи с ерепетата (ЕРП), заяви Стойнев.

Според него целта на управляващите е дружествата да станат атрактивни за бъдещи концесионери, а несъгласните с окрупняването общини, като Монтана и Пазарджик, биват наказвани чрез блокиране на достъпа им до средства от европейските структурни фондове. Във всичко това виждаме стратегия за източване на спестяванията на българските граждани, смята Стойнев:

Когато едно предприятие се управлява професионално и от него има печалба, то трябва да остане държавно. Ние искаме капиталът да остава тук, бил той държавен или общински. Това е разликата между БСП и ГЕРБ.

Стойнев уточни, че социалистите са за това държавните активи да бъдат управлявани на пазарен принцип от можещи хора, но да останат на държавата - така печалбите да са за нея, а не за частни чуждестранни инвеститори, които изнасят парите извън България и така хранят чужди пенсионери.

Организираният от БСП протест срещу поскъпването на водата в 15 града ще се състои на 15 декември, от 10:30 часа, пред сградата на КЕВР на бул. "Дондуков" в София.bnr.bg

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3