Sandanski1.com

Учителската професия – безмерната бумащина и стрес, нежелана от младите хора

Д-р Борислав Николов, санданчанин, за разликите в здравеопазването у нас и САЩ Д-р Борислав Николов, санданчанин, за разликите в здравеопазването у нас и САЩ

ВИДЕО. 21-годишният Ивайло Цурев - с успешна футболна кариера в Германия ВИДЕО. 21-годишният Ивайло Цурев - с успешна футболна кариера в Германия

Новини от Twitter@sandanski1

Новини от Сандански

Освободен предсрочно убиец изгори жива пенсионерка в Плевен

ВИДЕО. Протест на роми в София. Бе поискана оставка на вицепремиера Каракачанов

В град Мелник започва подготовката за фестивал "Златен грозд"

Курсанти от Националния военен университет са били нападнати снощи,

Конкурс за ученици от 6 до 19 години на тема ПРЕВЕНЦИЯ НА НАРКОМАНИИТЕ

ОФК "Вихрен" започна подготовка три са новите попълнения

"Вихрен" взе на пост №1 Симеон Симеонов от школата на канарчетата

Опасно място до пункт за изкупуване на черни и цветни метали, село Дамяница

ИЗБОРИ'15

Руска седмица в ресторант Руска седмица в ресторант "Синти", хотел Вила Синтика, град Сандански!

Видео, ПРОФИЛИ. Първият ни гост е д-р Борислав Николов, санданчанин Видео, ПРОФИЛИ. Първият ни гост е д-р Борислав Николов, санданчанин

ERA Sport, собственост на сем. Бойка, Пламен, Екатерина и Никола Мицански, e най-новият в град Сандански магазин за спортни артикули ERA Sport, собственост на сем. Бойка, Пламен, Екатерина и Никола Мицански, e най-новият в град Сандански магазин за спортни артикули

Апартамент за продажба в град Сандански. Жилищна площ - 85 кв. м Апартамент за продажба в град Сандански. Жилищна площ - 85 кв. м

AQUASUN се нарича най-новият и съвременен СПА център в град Сандански AQUASUN се нарича най-новият и съвременен СПА център в град Сандански

Трио десерти в ресторант Sinti Сандански, хотел Vila Sintica! Трио десерти в ресторант Sinti Сандански, хотел Vila Sintica!

Държавата готви значително увеличение на осигурителната тежест Държавата готви значително увеличение на осигурителната тежест

23 Oct 2018 :: Sandanski1.com

В бюджета за 2019 г. е заложен скок на минималните и максималния осигурителен доход и на минималната заплата

Правителството продължава плана си за постепенно повишаване на осигурителната тежест в страната, въпреки критиките от страна на бизнеса и дори на част от депутатите в управляващата коалиция.

В проекта на бюджетите на държавата и на общественото осигуряване за 2019 г. са заложени ръстове на минималните и максималния осигурителни прагове, на минималната работна заплата, на вноските за самоосигуряващите се и на земеделските производители.

Най-драстичен е скокът при максималния осигурителен доход. През 2019 г. той ще бъде увеличен от сегашните 2600 лв. на 3000 лв.

Срещу това се обявиха работодателите, IT секторът и дори председателят на бюджетната комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова.

Държавата вдига сериозно вноската за пенсия, която хората с по-високи доходи трябва да внасят, но отказа да премахне тавана на максималната пенсия. Т.е. получената пенсия няма да отговаря по никакъв начин на внесените средства.

Според миналогодишната тригодишна прогноза максималният праг не трябваше да се увеличава преди 2021 г. Менда Стоянова заяви, че решението на финансовия министър Владислав Горанов вкарва несигурност в бизнес средата.

Впечатление прави, че тази година социалният министър до последно не каза с колко ще увеличи минималните осигурителни доходи (МОД).

От проектобюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) се вижда, че средният ръст ще е с 3.9%. От няколко години насам работодателите категорично отказват да преговарят за праговете, поради което министърът всяка година ги вдига административно.

Към ръста на МОД трябва да се добави и ръста на минималната заплата, който ще бъде с по 50 лв. всяка година. От началото на 2019 г. тя става 560 лв., от 2020 г. – 610 лв., а от 2021 г. – 650 лв.

Предвидено е и увеличаване на минималния осигурителен доход за регистрираните земеделски стопани и тютюнопроизводители от 350 лв. на 560 лв. от началото на 2019 г.

www.economic.bg

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3