Sandanski1.com

ВНИМАНИЕ! Настъпва отоплителният сезон! Правила за безопасност ВНИМАНИЕ! Настъпва отоплителният сезон! Правила за безопасност

Реставрация на православен храм ВИДЕО. Реставрация на православен храм "Свети Георги", град Сандански

ВИДЕО. Среща с Мартин Петров, този път след едногодишната му специализация в Япония ВИДЕО. Среща с Мартин Петров, този път след едногодишната му специализация в Япония

Новини от Twitter@sandanski1

Новини от Сандански

Благоевград ще прави зелени пояси срещу замърсяването

Влак дерайлира край село Черниче

ЧЕЗ призовава за разумно потребление на електроенергия. Един градус по-хладно - 10% икономия

71 свободни работни места са обявени тази седмица в Община Сандански

Фирмите вече "изпитват" по български език кандидатите за работа

В община Петрич започва изграждането на инсталация за битови отпадъци по проект за 10.3 милиона лева

Планирани прекъсвани на електроснабдяването в Община Сандански, 19-21 ноември

Сесия на ОбС - Сандански, 22 ноември, дневен ред

ИЗБОРИ'15

Заключителна конференция по проект Проект: BG16RFOP001-2.001-0164-C02 „Повишаване на енергийната ефективност на  сгради Заключителна конференция по проект Проект: BG16RFOP001-2.001-0164-C02 „Повишаване на енергийната ефективност на сгради

Заключителна конференция по проект Проект: BG16RFOP001-2.001-0164-C02 „Повишаване на енергийната ефективност на  сгради Заключителна конференция по проект Проект: BG16RFOP001-2.001-0174-C01 ”Повишаване на енергийна ефективност на жилищни сгради

AQUASUN се нарича най-новият и съвременен СПА център в град Сандански AQUASUN се нарича най-новият и съвременен СПА център в град Сандански

Трио десерти в ресторант Sinti Сандански, хотел Vila Sintica! Трио десерти в ресторант Sinti Сандански, хотел Vila Sintica!

Профилирана гимназия ЯНЕ САНДАНСКИ спечели три проекта по програма Еразъм+ Профилирана гимназия ЯНЕ САНДАНСКИ спечели три проекта по програма Еразъм+

Туристическо дружество Туристическо дружество "Еделвайс", Сандански, отпразнува в събота своята 95-годишнина

Държавата готви значително увеличение на осигурителната тежест Държавата готви значително увеличение на осигурителната тежест

23 Oct 2018 :: Sandanski1.com

В бюджета за 2019 г. е заложен скок на минималните и максималния осигурителен доход и на минималната заплата

Правителството продължава плана си за постепенно повишаване на осигурителната тежест в страната, въпреки критиките от страна на бизнеса и дори на част от депутатите в управляващата коалиция.

В проекта на бюджетите на държавата и на общественото осигуряване за 2019 г. са заложени ръстове на минималните и максималния осигурителни прагове, на минималната работна заплата, на вноските за самоосигуряващите се и на земеделските производители.

Най-драстичен е скокът при максималния осигурителен доход. През 2019 г. той ще бъде увеличен от сегашните 2600 лв. на 3000 лв.

Срещу това се обявиха работодателите, IT секторът и дори председателят на бюджетната комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова.

Държавата вдига сериозно вноската за пенсия, която хората с по-високи доходи трябва да внасят, но отказа да премахне тавана на максималната пенсия. Т.е. получената пенсия няма да отговаря по никакъв начин на внесените средства.

Според миналогодишната тригодишна прогноза максималният праг не трябваше да се увеличава преди 2021 г. Менда Стоянова заяви, че решението на финансовия министър Владислав Горанов вкарва несигурност в бизнес средата.

Впечатление прави, че тази година социалният министър до последно не каза с колко ще увеличи минималните осигурителни доходи (МОД).

От проектобюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) се вижда, че средният ръст ще е с 3.9%. От няколко години насам работодателите категорично отказват да преговарят за праговете, поради което министърът всяка година ги вдига административно.

Към ръста на МОД трябва да се добави и ръста на минималната заплата, който ще бъде с по 50 лв. всяка година. От началото на 2019 г. тя става 560 лв., от 2020 г. – 610 лв., а от 2021 г. – 650 лв.

Предвидено е и увеличаване на минималния осигурителен доход за регистрираните земеделски стопани и тютюнопроизводители от 350 лв. на 560 лв. от началото на 2019 г.

www.economic.bg

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3