Sandanski1.com

Мало и голямо, на село и в града, иска да останат надбавките за трудов стаж Мало и голямо, на село и в града, иска да останат надбавките за трудов стаж, показва изследване

Освен Освен "мозъци", от България вече изтичат и "работни ръце"

За младите е по-важно да изглеждат добре, отколкото да са независими, показва проучване За младите е по-важно да изглеждат добре, отколкото да са независими, показва проучване

Новини от Twitter@sandanski1

Новини от Сандански

121 свободни работни места са обявени тази седмица в Община Сандански

Таксите за студенти в българските университети - от 200 лева до 7700 евро

112 са глобените родители, които не са имунизирали децата през миналата година

Синдикат ОБРАЗОВАНИЕ: Нараства физическата и вербалната агресия към българските учители

Половината тинейджъри пият енергийни напитки

За новия завод на ABB в Петрич и как ще изглежда фабриката на бъдещето

Мадлен Алгафари ще представи в Сандански своята книга "Поправителен за родители"

5G идва и в България - през 2020 година

ИЗБОРИ'15

Сандански: Имаме удоволствието да Ви представим новооткритият хотел Имаме удоволствието да Ви представим новооткритият хотел "Ангелов" и ресторант със снек бар "Неда"

Еxtreme window cleaning - Сандански, почиства прозорци на домове и офиси! Еxtreme window cleaning - Сандански, почиства прозорци на домове и офиси!

Видео, ПРОФИЛИ. Първият ни гост е д-р Борислав Николов, санданчанин Видео, ПРОФИЛИ. Първият ни гост е д-р Борислав Николов, санданчанин

ERA Sport, собственост на сем. Бойка, Пламен, Екатерина и Никола Мицански, e най-новият в град Сандански магазин за спортни артикули ERA Sport, собственост на сем. Бойка, Пламен, Екатерина и Никола Мицански, e най-новият в град Сандански магазин за спортни артикули

Апартамент за продажба в град Сандански. Жилищна площ - 85 кв. м Апартамент за продажба в град Сандански. Жилищна площ - 85 кв. м

AQUASUN се нарича най-новият и съвременен СПА център в град Сандански AQUASUN се нарича най-новият и съвременен СПА център в град Сандански

Държавата готви значително увеличение на осигурителната тежест Държавата готви значително увеличение на осигурителната тежест

23 Oct 2018 :: Sandanski1.com

В бюджета за 2019 г. е заложен скок на минималните и максималния осигурителен доход и на минималната заплата

Правителството продължава плана си за постепенно повишаване на осигурителната тежест в страната, въпреки критиките от страна на бизнеса и дори на част от депутатите в управляващата коалиция.

В проекта на бюджетите на държавата и на общественото осигуряване за 2019 г. са заложени ръстове на минималните и максималния осигурителни прагове, на минималната работна заплата, на вноските за самоосигуряващите се и на земеделските производители.

Най-драстичен е скокът при максималния осигурителен доход. През 2019 г. той ще бъде увеличен от сегашните 2600 лв. на 3000 лв.

Срещу това се обявиха работодателите, IT секторът и дори председателят на бюджетната комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова.

Държавата вдига сериозно вноската за пенсия, която хората с по-високи доходи трябва да внасят, но отказа да премахне тавана на максималната пенсия. Т.е. получената пенсия няма да отговаря по никакъв начин на внесените средства.

Според миналогодишната тригодишна прогноза максималният праг не трябваше да се увеличава преди 2021 г. Менда Стоянова заяви, че решението на финансовия министър Владислав Горанов вкарва несигурност в бизнес средата.

Впечатление прави, че тази година социалният министър до последно не каза с колко ще увеличи минималните осигурителни доходи (МОД).

От проектобюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) се вижда, че средният ръст ще е с 3.9%. От няколко години насам работодателите категорично отказват да преговарят за праговете, поради което министърът всяка година ги вдига административно.

Към ръста на МОД трябва да се добави и ръста на минималната заплата, който ще бъде с по 50 лв. всяка година. От началото на 2019 г. тя става 560 лв., от 2020 г. – 610 лв., а от 2021 г. – 650 лв.

Предвидено е и увеличаване на минималния осигурителен доход за регистрираните земеделски стопани и тютюнопроизводители от 350 лв. на 560 лв. от началото на 2019 г.

www.economic.bg

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3