Sandanski1.com

Мало и голямо, на село и в града, иска да останат надбавките за трудов стаж Мало и голямо, на село и в града, иска да останат надбавките за трудов стаж, показва изследване

Освен Освен "мозъци", от България вече изтичат и "работни ръце"

За младите е по-важно да изглеждат добре, отколкото да са независими, показва проучване За младите е по-важно да изглеждат добре, отколкото да са независими, показва проучване

Новини от Twitter@sandanski1

Новини от Сандански

Месец преди Великден яйцата започнаха да поскъпват

РСПБЗН - Сандански, глоби днес двама за умишлено подпалване на сухи треви

Зам.-министър Александър Манолев: Българският износ се е удвоил за последните 10 години

Община Сандански почете посмъртно проявата на граждански дълг и саможертва на Димитър Костадинов

121 свободни работни места са обявени тази седмица в Община Сандански

Таксите за студенти в българските университети - от 200 лева до 7700 евро

112 са глобените родители, които не са имунизирали децата през миналата година

Синдикат ОБРАЗОВАНИЕ: Нараства физическата и вербалната агресия към българските учители

ИЗБОРИ'15

Сандански: Имаме удоволствието да Ви представим новооткритият хотел Имаме удоволствието да Ви представим новооткритият хотел "Ангелов" и ресторант със снек бар "Неда"

Еxtreme window cleaning - Сандански, почиства прозорци на домове и офиси! Еxtreme window cleaning - Сандански, почиства прозорци на домове и офиси!

Видео, ПРОФИЛИ. Първият ни гост е д-р Борислав Николов, санданчанин Видео, ПРОФИЛИ. Първият ни гост е д-р Борислав Николов, санданчанин

ERA Sport, собственост на сем. Бойка, Пламен, Екатерина и Никола Мицански, e най-новият в град Сандански магазин за спортни артикули ERA Sport, собственост на сем. Бойка, Пламен, Екатерина и Никола Мицански, e най-новият в град Сандански магазин за спортни артикули

Апартамент за продажба в град Сандански. Жилищна площ - 85 кв. м Апартамент за продажба в град Сандански. Жилищна площ - 85 кв. м

AQUASUN се нарича най-новият и съвременен СПА център в град Сандански AQUASUN се нарича най-новият и съвременен СПА център в град Сандански

Принудителен труд и глоба за нападение над лекар

12 Feb 2019 :: Sandanski1.com

...

Всеки втори лекар в България е обект на агресия, алармираха медици по време на форум, организиран от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ), посветен на насилието срещу медици.

Медиците апелираха да се предприемат действия в широк мащаб с участие на цялото общество за превенция на агресията срещу съсловието им.

Те искат и иницииране на законови промени, които да дават възможност при по-леки прояви на агресия на нарушителите да се налага не само административно наказание парична глоба, но и да полагат определени часове общественополезен труд със съдействието на общините.

Насилието над медици се превърна в традиция и неизменна част от условията им на работа и на това трябва да се сложи край, категорично заяви председателят на Управителния съвет на БАПЗГ Милка Василева.

Тя припомни случая на агресия в Горна Оряховица, когато майка, дошла с бебето си, си позволи да удари с мобилния си телефон дежурната фелдшерка в лицето, което провокира медиците да предприемат организирани действия в своя защита.

Недопустимо е представителите на най-хуманната професия да стават жертва на физическа агресия. 70 - 80 представители на медицинското съсловие са нападани всяка година, а осъдените са по-малко от 5 годишно, изтъкна д-р Нели Нешева от Български лекарски съюз.

Тя изнесе тревожна статистика, според която само в спешната помощ в периода 2014 - 2017 г. случаите на насилие са 47 през 2015 година, 28 през 2016 година и само през първата половина на 2017година - 25. Нашумелият случай в Горна Оряховица завърши с глоба от 1000 лв., заради смекчаващи вината обстоятелства - чисто досие и разкаяние, посочи още тя с неудовлетворение.

По думите ѝ това е обичайният завършек в подобни ситуации, а агресията не спира. Според д-р Нешева необходими са бързи производства и адекватни наказания, осигуряване на условия, при които да изпълняват задълженията си спокойно.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3