Sandanski1.com

Парите, които емигрантите пращат в България, надхвърлиха 1 млрд. евро Парите, които емигрантите пращат в България, надхвърлиха 1 млрд. евро

ВИДЕО. Николай Павлов - зам.-министър на младежта и спорта: Да си агресивен вече не е cool, не е готино да принадлежиш към маргиналните групи ВИДЕО. Николай Павлов - зам.-министър на младежта и спорта: Да си агресивен вече не е cool...

Владимир Перев, журналист, от Прилеп: 1 ноември в България е Ден на будителите, при нас - ден на мъртвите ВИДЕО. Владимир Перев, журналист, от Прилеп: 1 ноември в България е Ден на будителите, при нас - ден на мъртвите

Новини от Twitter@sandanski1

Новини от Сандански

За 250 лева минималната пенсия от юли се договориха ГЕРБ и „Обединени патриоти“

Първият ден от болничните да не се плаща, реши управляващата коалиция

Китай стартира разработка на 6G мрежа

Парламентът прекрати пълномощията на народния представител Атанас Стоянов

Фитнес The 1 - град Сандански, предлага всичко за Вашата тренировка и възстановяване

Основната учителска заплата става най-малко 1085 лв.

"Икономист" прогнозира разпад на управляващата коалиция в България

Медиите трябва да са внимателни, когато отразяват здравословното състояние на пациенти

ИЗБОРИ'15

Къща с 5 апартамента в груб строеж (общата им площ е 300 кв.м) за продажба е обявена в град Сандански Къща с 5 апартамента в груб строеж (общата им площ е 300 кв.м) за продажба е обявена в град Сандански

В град Сандански е обявено за продажба жилище с обща площ 140 кв. м В град Сандански е обявено за продажба жилище с обща площ 140 кв. м

Обявена за продажба е лека кола KIA Rio, 2006/7, дизел, 4.5 литра Обявена за продажба е лека кола KIA Rio, 2006/7, дизел, 4.5 литра

Три НОВИ апартамента са обявени за продажба в Сандански - 120, 85 и 81 кв. м Три НОВИ апартамента са обявени за продажба в Сандански - 120, 85 и 81 кв. м

Хотел Новият хотел "Апостолите" е на 13 км от град Сандански

Актуални интериорни тенденции за дома през 2019 Актуални интериорни тенденции за дома през 2019

През 2020 г. ЛРД "Сокол-1920" - град Сандански, ще отбележи 100-годишнината от създаването си

08 Jun 2019 :: Sandanski1.com

На редовното си годишно събрание ловците и риболовците изразиха тревога от поставянето на електропастири и бариери в ловните горски полета

Редовното годишното отчетно събрание на ЛРД "Сокол-1920" - град Сандански, се състоя тази събота, 8 юни.

Отчет за дейността на ловците и риболовците от дружеството представи на делегатите председателят на Управителния съвет Кирил Спаневиков.

В доклада основно внимание бе обърнато на извършваните разходи, свързани със строителството на новия Ловен дом, организирането на курсове за млади ловци (за първи път от 7 години насам), ловноустройствените проекти за териториите, стопанисвани от Държавните горски стопанства в Сандански и Катунци, както и участието и квалификацията на ловците в традиционните местни и регионални турнири по стрелба (скиит). Предстои също така да бъде организиран и риболовен турнир за младежи.

Кирил Спаневиков очерта и насоките за развитие на ЛРД "Сокол-1920" през 2020 година, през която се навършват 100 години от основаването на дружеството.

На първо място ще бъде обърнато подобаващо внимание за отбелязване на юбилея и откриването на новия Ловен дом, чието строителство върви в съответствие с начертания график.

И през идната година ЛРД "Сокол-1920" ще продължи работата си за подобряване на дейностите, извършвани за създаване на по-добри популации животни в ловните полета.

Важна постоянна задача, на която ще се обръща особено внимание, е недопускането на произшествия по време на лов.

Както е известно, неотдавна ловец от село Катунци пострада при инцидент.

"Възстановяването на нашия колега е добро, дружеството отреди за лечението му 2500 лева от бюджета си, а при необходимост - ще подпомогне пострадалия с още средства", съобщи Кирил Спаневиков.

Делегатите изслушаха и приеха отчета за 2018 година на Контролния съвет на ЛРД "Сокол-1920", представен от Яким Чиликов.

Бе приет също така и проекта за бюджет за 2019 година. Разходите по него възлизат на 693 805 лева.

Общото събрание реши да няма промени в Устава на ЛРД "Сокол-1920" и не даде ход на процедура по молбата на ловната група "Игралище", която членува - заедно с още четири от околните села, в едноименнатата ловна дружинка, да се отдели в самостоятелна ловна дружинка. Мотивът на вносителите на молбата: "не можем да се понасяме с останалите".

С голямо болшинство събранието реши, че отделянето може да създаде прецедент и да предизвика и на други места "сепаратистки" настроения.

Делегати изразиха недоумение от отсъствието на директорите на ДГС в Сандански и Катунци (Росен Янев - директор на ДГС "Струмяни", бе в залата), поканени, за да се дискутират проблемите, свързвани с поставянето от животновъди на бариери и електропастири в ловните горски райони.

Ето какво каза по този повод Кирил Спаневиков:За делегати на Общото събрание на НЛРС - Съюз на ловците и риболовците в България, бяха избрани Румен Трайков, Валери Стоянов, Иван Вергов и Кирил Спаневиков.

Събранието реши сумите за членски внос да не се променят. За ловци под 65 години те са 35 лева, 25 - за над 65 и до 74 години и безплатни - за над 75-годишните. За риболовците числата съответно са 45, 25 и 0 лева.

В ЛРД "Сокол-1920" понастоящем членуват 1200 ловци (973 от тях са платили в срок членския си внос) и 514 риболовци.

Дружеството разполага със собствено стрелбище (в м. Бели брег), което занапред ще може да бъде използвано и от гости-ловци.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3