Sandanski1.com

ВМРО предлага квота за българска музика в ефира: 1/3 от парчетата да са на български ВМРО предлага квота за българска музика в ефира: 1/3 от парчетата да са на български

Колко смъртоносен е новият коронавирус: починаха между 2 и 4 на сто от пациентите по данни на СЗО Колко смъртоносен е новият коронавирус? Починаха между 2 и 4 на сто от заразените (по данни на СЗО)

С внесения проект за ПУП на парк „Свети Врач“ не се предвижда никакво застрояване, нито предоставяне на „право на строеж“... С внесения проект за ПУП на парк „Свети Врач“ не се предвижда никакво застрояване, нито предоставяне на „право на строеж“...

Новини от Twitter@sandanski1

Новини от Сандански

Българите губят милиарди само заради инфлацията и нежеланието да инвестират

8 ползи от хапването на чесън

Екипи на РЗИ-Благоевград са командировани на ГКПП „Кулата“

На близо 2 милиардa и 19 милиона лева годишно възлизат загубите, които спестяванията на българите търпят само от инфлацията

Няколкостотин милона лева са обърнати в евро през януари

150 лева глоба за незаконна газова уредба в колата

114 свободни работни места са обявени тази седмица в Община Сандански

На 23 февруари (неделя), от 19 часа - среща с Мариан Вълев и Жени Калканджиева в Sandanski Cinema.

ИЗБОРИ'15

Колко смъртоносен е новият коронавирус: починаха между 2 и 4 на сто от пациентите по данни на СЗО Колко смъртоносен е новият коронавирус? Починаха между 2 и 4 на сто от заразените (по данни на СЗО)

Българите искат шест от десет песни в ефира да са български Българите искат шест от десет песни в ефира да са български

ГЕРБ – Сандански: Настояваме изпълнение на ангажимента за безплатни детски градини в общината ГЕРБ – Сандански: Настояваме изпълнение на ангажимента за безплатни детски градини в общината

Фондация Фондация "Димитър Талев" инициира кампания за набиране на средства за закупуване на къщата на Димитър Талев в град Прилеп

ДОПИТВАНЕ №2. Град Сандански: за силата на местния дух и усещането за солидарност, обща цел и идентичност, Вашата оценка...

Всеки седми българин не дава пари за здравеВсеки седми българин не дава пари за здраве

През 2020 г. ЛРД "Сокол-1920" - град Сандански, ще отбележи 100-годишнината от създаването си

08 Jun 2019 :: Sandanski1.com

На редовното си годишно събрание ловците и риболовците изразиха тревога от поставянето на електропастири и бариери в ловните горски полета

Редовното годишното отчетно събрание на ЛРД "Сокол-1920" - град Сандански, се състоя тази събота, 8 юни.

Отчет за дейността на ловците и риболовците от дружеството представи на делегатите председателят на Управителния съвет Кирил Спаневиков.

В доклада основно внимание бе обърнато на извършваните разходи, свързани със строителството на новия Ловен дом, организирането на курсове за млади ловци (за първи път от 7 години насам), ловноустройствените проекти за териториите, стопанисвани от Държавните горски стопанства в Сандански и Катунци, както и участието и квалификацията на ловците в традиционните местни и регионални турнири по стрелба (скиит). Предстои също така да бъде организиран и риболовен турнир за младежи.

Кирил Спаневиков очерта и насоките за развитие на ЛРД "Сокол-1920" през 2020 година, през която се навършват 100 години от основаването на дружеството.

На първо място ще бъде обърнато подобаващо внимание за отбелязване на юбилея и откриването на новия Ловен дом, чието строителство върви в съответствие с начертания график.

И през идната година ЛРД "Сокол-1920" ще продължи работата си за подобряване на дейностите, извършвани за създаване на по-добри популации животни в ловните полета.

Важна постоянна задача, на която ще се обръща особено внимание, е недопускането на произшествия по време на лов.

Както е известно, неотдавна ловец от село Катунци пострада при инцидент.

"Възстановяването на нашия колега е добро, дружеството отреди за лечението му 2500 лева от бюджета си, а при необходимост - ще подпомогне пострадалия с още средства", съобщи Кирил Спаневиков.

Делегатите изслушаха и приеха отчета за 2018 година на Контролния съвет на ЛРД "Сокол-1920", представен от Яким Чиликов.

Бе приет също така и проекта за бюджет за 2019 година. Разходите по него възлизат на 693 805 лева.

Общото събрание реши да няма промени в Устава на ЛРД "Сокол-1920" и не даде ход на процедура по молбата на ловната група "Игралище", която членува - заедно с още четири от околните села, в едноименнатата ловна дружинка, да се отдели в самостоятелна ловна дружинка. Мотивът на вносителите на молбата: "не можем да се понасяме с останалите".

С голямо болшинство събранието реши, че отделянето може да създаде прецедент и да предизвика и на други места "сепаратистки" настроения.

Делегати изразиха недоумение от отсъствието на директорите на ДГС в Сандански и Катунци (Росен Янев - директор на ДГС "Струмяни", бе в залата), поканени, за да се дискутират проблемите, свързвани с поставянето от животновъди на бариери и електропастири в ловните горски райони.

Ето какво каза по този повод Кирил Спаневиков:За делегати на Общото събрание на НЛРС - Съюз на ловците и риболовците в България, бяха избрани Румен Трайков, Валери Стоянов, Иван Вергов и Кирил Спаневиков.

Събранието реши сумите за членски внос да не се променят. За ловци под 65 години те са 35 лева, 25 - за над 65 и до 74 години и безплатни - за над 75-годишните. За риболовците числата съответно са 45, 25 и 0 лева.

В ЛРД "Сокол-1920" понастоящем членуват 1200 ловци (973 от тях са платили в срок членския си внос) и 514 риболовци.

Дружеството разполага със собствено стрелбище (в м. Бели брег), което занапред ще може да бъде използвано и от гости-ловци.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3