Sandanski1.com

Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ Югозападна болница Ротари клуб Сандански дари 15 000 лева на МБАЛ "Югозападна болница"

Повече от половината учителите не получават договорените допълнителни плащания за времето на дистанционното обучение Поне 50% учителите не получават договорените допълнителни плащания за времето карантината

ДОПИТВАНЕ. Пандемията и ние, в град Сандански

Новини от Twitter@sandanski1

Новини от Сандански

НАСЛЕДСТВО. "Предупреждение", от Николай Алексиев

Последният месец за 5% отстъпка при плащане на местни данъци и такси

В общините Сандански, Струмяни и Кресна започнаха разяснителни кампании по Проект BG16M1OP002-2.002-0013

Община #Сандански извършва третиране на обществените тревни площи срещу кърлежи и комари

Мачовете - с публика, от 5 юни

Гърция въведе 7-дневна карантина за влизащите в страната

15% от българите са имали трудности с достъпа до медицинска помощ по време на извънредното положение

90 свободни работни места са обявени тази седмица в Община Сандански

ИЗБОРИ'15

ВАЖНО за СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ!!!, Профилирана Гимназия ВАЖНО!!! Профилирана Гимназия "Яне Сандански", прием 2020/2021

Обявена е за продан земеделска земя, много добра локация - недалеч от град Сандански Обявена е за продан земеделска земя, много добра локация - недалеч от град Сандански

ВАЖНО! Спортно училище - Сандански, обяви прием за учебната 2020-2021 година ВАЖНО! Спортно училище - Сандански, обяви прием за учебната 2020-2021 година

Щастливото събитие - повторното пускане на Синята зона в град Сандански, предстои в понеделник, 11 май. Честито, дерзайте!

Емоционалната интелигентност или как да управляваме емоциите - собствените и на другите

За по-чист град: Община Сандански продължава поетапното миене на улиците За по-чист град: Община Сандански продължава поетапното миене на улиците

ВИДЕО. Най-малко 700 души присъстваха на представянето на отчета и програмата за развитие на Община Сандански на Кирил Котев

07 Oct 2019 :: Sandanski1.com

"Защото Сандански няма време за приказки!" е неговият предизборен девиз

Безпрецедентна подкрепа получи кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ в Сандански Кирил Котев. Той направи публичен отчет за свършеното през последните 4 години и представи Програма за развитие на общината.

Събитието се състоя в Дома на културата в града, а голямата зала се оказа тясна да събере всички желаещи да присъстват. Наложи се организаторите да осигурят предаване на живо във фоайето на сградата, защото много хора останаха извън залата. (Пълният запис от събитието е в края на текста.)

Кирил Котев получи и силна политическа подкрепа – за събитието в Сандански бяха заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, заместник-председателят на Комисията по икономика и туризъм в НС Даниела Савеклиева, народният представител Георги Динев и дори представители на други политически сили – като депутатът Спас Панчев, председател на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“. Във фокуса на мероприятието бяха местните хора, като подкрепа изказаха художникът и общественик от Сандански Александър Терзиев и Христо Мегеров – млад лекар завършил и практикувал в Германия, но избрал да се върне отново в България, а към днешна дата – и кандидат за общински съветник. Специално видео обръщение в подкрепа към Кирил Котев изпрати и актьора Иван Юруков.

ГЕРБ – Сандански показа и много различна визия за представяне на приоритети за следващите 4 години в сравнение с другите политически сили в общината. На 7 метров екран Кирил Котев презентира проектите на Община Сандански – реализираните и тези, които са в процес на изпълнение. Всички бъдещи ангажименти бяха представени не като общи формулировки, а като конкретни проекти, над 70% от които – с осигурено финансиране.

„Когато започваш градеж на нова къща най-важни са основите. Ако там не свършиш всичко както трябва, рискуваш после цялата постройка да падне. Затова през тези 4 години сме имали една основна цел – да поставим стабилни основи върху, които да можем да надграждаме. С общи усилия го направихме“, подчерта Кирил Котев. Над 30 млн. лв. са инвестирани в Община Сандански по линия на европейско и национално финансиране през последните четири години, стана ясно от неговия отчет. Досегашният градоначалник подчерта, че при поемането на ръководството на общината през 2015 г. в нея са съществували детски градини на абсурдни места като футболни съблекални и бараки. „Днес всички сгради предлагат съвременни условия, а много от градините бяха изцяло ремонтирани“, подчерта Котев. Близо 3 млн. лв. са инвестирани и за модернизиране на училищната материална база, стана ясно от представената информация. Целта оттук нататък е да се надгражда направеното и да продължи облагородяването извън сградите на детските градини.

Сандански е една от 28-те общини в държавата, които ще имат право да се възползват от допълнително финансиране за енергийна ефективност, а през последните години са изпълнени проекти за над 14 млн. лв. за саниране на жилищни и обществени сгради. За първи път бе показана новата Спортна зала на Сандански с положена на 50% дървена настилка. Финансирането за нея е близо 4 млн. лв., а в бъдеще тя ще стане част от Мултифункционален спортен комплекс с 12 дка паркова площ. Сред безспорните успехи е и осигуряването на лекари в малките населени места. Особено като се има предвид, че това е най-голямата по площ община в областта, в която има редица села с по няколко жители. Въпреки това е създадена организация и за всички тях е осигурено лекарско обслужване. Сандански стана и първият град с ТЕЛК комисия извън областните центрове.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3