Sandanski1.com

Маските остават задължителни на закрито и през август Маските остават задължителни на закрито и през август

Напомняме! Нека проявим разум, търпение и воля - за здравето на всички и доброто на #Сандански! Напомняме! Нека проявим разум, търпение и воля - за здравето на всички и доброто на #Сандански!

Първо основно училище Първо основно училище "Св. Климент Охридски" ще има физкултурен салон

Новини от Twitter@sandanski1

Новини от Сандански

Кой и какво крие за КОВИД-19 в Сандански

500 евро минимална заплата през 2024 г. предлагат синдикати

Общинските данъци тръгват рязко нагоре през 2020 г.

Извънредното положение се удължава с месец

Очакват ръст на кандидатстващите за енергийни помощи за зимата

Годишното отчетно събрание на Ловно-рибарско дружества "Сокол 1920" се състоя днес

Индустриалните паркове трябва да съживят регионите в България

Сдружение на Югозападните общини е за отпадане на мораториума за разпореждане със земите по чл. 19

ИЗБОРИ'15

ВАЖНО за СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ!!!, Профилирана Гимназия ВАЖНО!!! Профилирана Гимназия "Яне Сандански", прием 2020/2021

Обявена е за продан земеделска земя, много добра локация - недалеч от град Сандански Обявена е за продан земеделска земя, много добра локация - недалеч от град Сандански

ВАЖНО! Спортно училище - Сандански, обяви прием за учебната 2020-2021 година ВАЖНО! Спортно училище - Сандански, обяви прием за учебната 2020-2021 година

Щастливото събитие - повторното пускане на Синята зона в град Сандански, предстои в понеделник, 11 май. Честито, дерзайте!

Емоционалната интелигентност или как да управляваме емоциите - собствените и на другите

За по-чист град: Община Сандански продължава поетапното миене на улиците За по-чист град: Община Сандански продължава поетапното миене на улиците

По 1000 души се регистрират в бюрата по труда всеки ден

02 Jul 2020 :: Sandanski1.com

Мярката „60/40“ може да бъде удължена до края на годината, каза социалният министър Деница Сачева

Броят на безработните, които се регистрират в бюрата по труда в последната седмица, е намалял значително – до около 1000 души на ден. Това обяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева в интервю за Nova. Тя е категорична, че „заслугата“ за това е на мярката „60/40“.

Вчера, по време на заседанието на Министерския съвет, министър Сачева се похвали, че схемата, която действа от средата на април, е спасила работните места на 150 хил. души. Други данни, които изнесе тогава Сачева показаха, че по нея са изплатени 130 млн. лв. Т.е средно за два месеца и половина хората в затруднено положение са получили от държавата по тази програма по-малко от 870 лв. Тези средства би трябвало да покриват 60% от брутното възнаграждение на хората, които са били пратени в принудителен отпуск.

„Всичките ни усилия са фокусирани върху подкрепата на заетостта. Ще продължим да предлагаме нови мерки. Имаме готовност да удължим и 60/40 до края на годината”, каза още Сачева. Тя допълни, че в момента се водят се разговори и за отпускането на за допълнителни средства от Европейската комисия.

Вчера мярката беше удължена до септември, като беше модифицирана, за да подкрепи повече определени сектори – туризма и транспорта.

„Говорим за запазване на почти 300 000 работни места. Поставили сме си за цел да задържим безработица до ниво от 6.5% в края на годината”, поясни министърът.

Sandanski1.com :: e-mail: pr@sandanski1.com :: Skype: aceheart :: Mob.: 0879 314 041 :: 0746 3 000 3